В понеделник очакваме валежи в цялата страна. Причината е средиземноморският

...
В понеделник очакваме валежи в цялата страна. Причината е средиземноморският
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и студ в понеделник

В понеделник чакаме превалявания в цялата страна. Причината е средиземноморският циклон " Татяна ", който се придвижва към Балканите. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан до мощен, а с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите, още преди обяд по високите западни полета, а по-късно денем и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка- сред 5 и 20 см в множеството региони.

В 17 области на Западна България е в действие предизвестие от втора степен за превалявания от дъжд и сняг. На изток е в действие жълт сигнален код за превалявания от дъжд.

В нощта против вторник преваляванията ще отслабнат и ще стартират да стопират.

Във вторник към момента тук-там, основно в северозападната половина, ще превалява сняг, само че към този момент слаб, а до края на деня преваляванията на всички места ще спрат. През нощта против сряда облачността ще се раздра, а вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с негативни минимални температури, достигащи тук-там до минус 5, минус 7 градуса. През деня ще има раздрана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-чувствително в Източна България и покачването на температурите ще продължи. Ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд. В петък и събота още веднъж ще има превалявания, тук-там обилни. В източната половина от страната ще бъде прохладно, вятърът ще е югозападен и ще е относително топло, преваляванията ще са от дъжд. В западната половина ще нахлува леден въздух и през втория ден по високите полета и в Предбалкана дъждът ще минава в сняг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР