В понеделник НС трябва да качи под някаква форма решението,

...
В понеделник НС трябва да качи под някаква форма решението,
Коментари Харесай

Деян Николов: Когато Зеленски дойде, сякаш бяха подготвени решения, които да бъдат взети на момента

В понеделник Народно събрание би трябвало да качи под някаква форма решението, което сме взели в зала. Ако се качи планът на решение с това гласоподаване, значи, че сме дали своят вот срещу предлагането на правна комисия за отменяне на референдума за опазване на българския лев и подобен би трябвало да се организира. Това сподели Деян Николов от „ Възраждане " в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му Конституционният съд би трябвало да се произнесе по проблема, защото гласуването може да се окаже невалидно, тъй като не е спазена процедурата. Ще изчакат обаче какво ще бъде качено на уеб страницата на Народното събрание, добави Деян Николов. „ Виждате в каква неуместна обстановка сме. Моите почетения към господин Стою Стоев, само че считам, че стана доста огромно комплициране в правна комисия с този план, който дадоха. Много е странна обстановката, сега никой не знае, в това число и ние ", съобщи Николов.

Той разяснява, че срещата на българските политици с Володимир Зеленски е трябвало да бъде извършена в Народното събрание. „ Имаше едно доста мощно терзание какво ще създадем ние, в случай че той пристигна в Народното събрание. Нашите съперници са българските политици. Зеленски има кого да го съди, има си неговия народ, неговата страна. На нас не ни харесва, че когато той пристигна тук, като че ли бяха готови редица решения, които да бъдат взети случайно, на момента, без никаква подготовка ", изясни депутатът от „ Възраждане ".

Едното от тези решения е било за изпразване на военновременните ресурси по складовете. „ Излязоха с някакъв мотив, че те са доста остарели, само че притеснителното е, че това се случва в границите на няколко часа, без разбор, без да влезе в зала ", уточни Николов.

Второто решение е било това за продажбата на реакторите. Според него оборудването за АЕЦ „ Белене " не би трябвало да бъде продавано на Украйна. „ Цените са доста по-различни, в този момент ще продадем 2 реактора на безценица на фона на това, което съставлява пазарът към днешна дата. Нямаме различна тактика по какъв начин ще развиваме енергийния бранш в идващите години ", изясни Деян Николов.

Само ден след визитата са основани работни групи за договаряния с украинската страна и продажбата на реакторите, означи той. Това по думите му значи, че е имало предварителна подготовка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР