В понеделник, най-късно във вторник ще има резултати от направените

...
В понеделник, най-късно във вторник ще има резултати от направените
Коментари Харесай

Меджидиев: Има недостиг на двата най-популярни препарата за инхалации

В понеделник, най-късно във вторник ще има резултати от направените инспекции по складовете за медикаменти. Това съобщи пред публицисти здравният министър Асен Меджидиев, който персонално ревизира какви са наличностите на лекарствените артикули във Видин. 

Вчера стана ясно, че Изпълнителната организация по медикаментите и РЗИ-тата в страната правят проверки по аптеките и складовете, като е активизиран огромен запас от проверяващи. А здравният министър се закани да се постановат строги наказания на търговците, които задържат медикаменти в складовете си, а като последна мярка даже да се лишават лицензи на търговците.

Основно дефицит има на двата най-популярни препарата за инхалации Пулмикорт и Вентолин и някои антибиотици, които се изписват на деца, изясни Меджидиев. Въпреки това министърът увери, че от двата препарата за инхалации има наличия на централно равнище и че до края на месеца се чакат нови доставки на по 4000 опаковки от всеки от тях. Единственият дефицит в аптеките е на Амоксиклав за деца. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР