В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите

...
В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите
Коментари Харесай

Свиленски след срещата с Терзиев: За постове не разговаряме, Борис Бонев няма да бъде подкрепен

В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета, съобщи след срещата със столичния кмет Васил Терзиев депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Той и зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова се отзоваха на поканата на Терзиев за диалози за бъдещето на София. По решение на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия на срещата със столичния кмет отиват представители на управлението на партията и на парламентарната група. Свиленски е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия.

 

Свиленски напомни пред медиите, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до ръководителите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения.


" Запознахме кмета на Столична община с решенията, които нашите Изпълнителни бюра на Националния съвет и на Градския съвет взаимно взехме. А точно - да представим проблемите на столицата, което българските жители са ни делегирали като упования. Да стартира да действа прозрачността на Столичния общински съвет и община, позволява на жителите до комисии и съвещания - което през последните години от ръководството на ГЕРБ беше прекъснато ", съобщи Георги Свиленски на брифинг след срещата на Българска социалистическа партия с кмета на София Васил Терзиев.


Той изясни, че Българска социалистическа партия имат и районна среща в Шумен с определените от партията кметове. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е на този конгрес. " Решението на ИБ е да взе участие (б.р. - на срещата с Терзиев) заместник-председателят на партията в лицето на Ирена Анастасова и зам.-председателя на парламентарната група в мое лице ", добави социалистът.


" Оттам-нататък минахме през проблемите в крайните квартали - това за което беше и акцията на нашия претендент за кмет и на общинските съветници. Това, за което сме говорили доста пъти - София на 2 скорости. Канализацията, общинската благосъстоятелност и компании, жилищното строителство и политика на Столична община. Проблеми, които Българска социалистическа партия е залагала във всички свои акции през годините. За постове, ръководители на комисии, сформира на комисии, зам.-кметове и шефове - не е ставало дума. Председателят на общинския съвет още първоначално декларирахме, че в понеделник на сесията нашите общински съветници няма да поддържат господин Бонев за ръководител на общинския съвет. Но би трябвало да кажем ясно към всички, че е извънредно значимо те бързо да намерят решение на този въпрос. Защото следва гледане на бюджета, на проект сметката за непорочност, транспортните задания и това всичко би трябвало да бъде признато до края на годината ", разяснява Свиленски за целите на социалистическата партия в столицата.


В умозаключение зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия се обърна към всички общински съветници да намерят метод за започването на работата на столичния общински съвет, както и за пускане на работа по отношение на разграждането на модела ГЕРБ. " Ние сме споделили какво ще създадем и по какъв начин. Ще даваме предложенията и решенията. От понеделник нашите общински съветници стартират да внасят оферти по всички проблеми. Отговорността за това да има ръководител е на болшинството и на партията, която е спечелила ", приключи Георги Свиленски.

На " Московска " 33 не пристигнаха червени общинари. Лидерът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков заяви през вчерашния ден, че има решение на столичната организация да не се почете поканата на Терзиев. Въпреки този разнобой, от " Позитано " 20 и " Леге " 10 са на едно мнение, че социалистите няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на СОС и ще имат собствен кандидат.

 

След социалистите Терзиев ще беседва с представители на " Възраждане " и " Синя София ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР