В понеделник на кортовете на тенис клуб „Левски в София ...

В понеделник на кортовете на тенис клуб „Левски в София

София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour

В понеделник на кортовете на тенис клуб „ Левски " в София ще започва шампионата за дами от веригата UTR Pro Tennis в Плевен. Състезанието е с награден фонд от 20 хиляди $. До момента в България се организираха шест шампионата от веригата от началото на годината.

България ще бъде показана от Джулия Терзийска, Елица Костова, Лия Каратанчева, Зиновия Ванева, Даря Шаламанова и Габриела Михайлова.

От 29 август на кортовете на Търговска колегия „ Люлин 6 " в София пък ще се организира различен шампионат от веригата.

Така Българската федерация по тенис не престава да обезпечава опция за родните състезатели да премерят сили на интернационално равнище. Така те запълват с мачове против задгранични съперници паузите, в които не са на ITF шампионати. Второ - дуелите са все против равностойни съперници, тъй като UTR системата разпределя състезателите по непосредствен ранкинг. Трето - всеки тенисист има обезпечени пари от наградния фонд (по към 500 долара), които нарастват с всяка победа. Също по този начин всеки играч има обезпечени най-малко пет мача.

Междувременно през месец ноември са планувани два шампионата за мъже от веригата UTR в България.

В момента Българска федерация по тенис договаря с UTR за основаване на зимна детска тенис лига. Така ще бъдат обезпечени благоприятни условия за надпревари и публични мачове и за по-младите тенисисти.

През месец септември на кортовете на БТНЦ ще се организира извънредно значимата среща за Купа Дейвис сред България и Южна Африка. Приканваме всички фенове на тениса да поддържат националите. При триумф България ще се изкачи в първа група на Световното отборно състезание. След това стартира и перлата в календара на БФТ, а точно седмото издание на Sofia Open.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

Източник: bnt.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg