В понеделник министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин прие

...
В понеделник министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин прие
Коментари Харесай

Индия е предупредена за Русия и Китай

В понеделник министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин одобри индийския си сътрудник Раджнат Сингх , като прикани за по-тесни военни връзки сред страните и предизвести за заканите за сигурността от страна на Китай и Русия.

" Срещаме се в сериозен миг в партньорството сред Съединени американски щати и Индия в региона на защитата ", сподели Остин на Сингх при започване на диалозите в понеделник. Той добави, че Вашингтон и Ню Делхи имат вяра в " свободен и отворен Индо-Тихоокеански район ", подсилен от ценене на националния суверенитет и върховенството на закона, само че " сме изправени пред незабавни и възходящи провокации пред тази обща визия ".

 

 Пекин подкопава сигурността в района, като построява " инфраструктура с двойна приложимост " по границата си с Индия и предявява противозаконни териториални искания в Южнокитайско море, съобщи Остин. " Съединените щати поддържат Индия в отбраната на нейните суверенни ползи ", даде обещание той.

Остин съобщи, че сходно на Китай, Русия се пробва да " промени статуквото със мощ ", и добави: " Нахлуването на Русия в Украйна и филантропичното опустошаване, което тя провокира, са очевидни опити да се подкопае интернационалният ред, който се основава на разпоредбите и правилата, които споделяме. "

 

 

Ръководителят на защитата на Съединени американски щати съобщи, че като най-голямата народна власт в света Индия е от главно значение за по този начин наречения " учреден на правила ред ", и прикани за съдействие със " съидейници " Това съдействие може да включва взаимно създаване на оръжия.

След диалозите Остин и Сингх организираха така наречен среща 2+2 с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар. " Това е предопределен миг в международните каузи и мисля, че вследствие на това партньорството е още по-значимо и жизненоважно ", сподели Блинкен .

 

 

През последните седмици обаче партньорството беше обтегнато на фона на напъните на Съединени американски щати и западните им съдружници да санкционират и изолират Русия поради спора в Украйна. В края на предишния месец почитан чиновник по националната сигурност на Съединени американски щати предизвести Индия, че ще има " последици " за страните, които се пробват да " заобиколят " акцията на Вашингтон за наказания против Москва.

" Искаме всички страни, изключително нашите съдружници и сътрудници, да не основават механизми, които поддържат рублата и се пробват да подкопаят финансовата система, основана на $ ", съобщи пред кореспонденти заместник-съветникът по националната сигурност Далип Сингх по време на визитата си в Ню Делхи на 31 март.

Главният стопански консултант на президента Джо Байдън, Брайън Дийз, повтори тези опасения предходната седмица, като съобщи, че Вашингтон е предизвестил Индия , че ще бъде изправена пред обилни и дълготрайни разноски, в случай че се съюзи стратегически с Русия. " Със сигурност има области, в които бяхме разочаровани от решенията на Китай и Индия в подтекста на нашествието ", сподели той.

 

Индия отхвърли да наложи наказания на Русия и усили покупките на съветски нефт. Индийски и съветски публични лица разискаха и механизъм за разплащане в рубли и рупии в търговията сред страните, който да заобикаля $ и еврото.

Друг източник на напрежение сред Вашингтон и Ню Делхи е историческата взаимозависимост на Индия от оръжия, създадени в Русия. Индия е поръчала пет зенитни системи С-400 от Русия - макар предизвестието на Съединени американски щати против договорката на стойност 5,5 милиарда $ - и съгласно информацията има алтернатива за закупуване на още ракети земя-въздух.

Миналата седмица Остин съобщи пред американските законодатели, че не е в полза на Индия да продължава да купува съветско оръжие и че Пентагонът работи с Ню Делхи, с цел да понижи зависимостта си от Москва.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР