В понеделник, Microsoft обяви, че е придобила компанията Semantic Machines,

...
В понеделник, Microsoft обяви, че е придобила компанията Semantic Machines,
Коментари Харесай

Microsoft придобива компанията за обучение на изкуствен интелект Semantic Machines

В понеделник, Microsoft разгласи, че е придобила компанията Semantic Machines, с цел да укрепи продуктите и услугите си, основани на изкуствен интелект, като Cortana, Azure Bot Service и Microsoft Cognitive Services. Придобитата компания има разработки в области като речев синтез, дълбочинно образование и обработка на натурален език.



Semantic Machines е описвана като компания, която се стреми да основава всекидневен интерфейс, захранван от изкуствен интелект, който разрешава на машините " да споделят, да си сътрудничат, да схващат човешките цели и да извършват задания. " Това ще помогне на Microsoft да се конкурира с самодейностите на свои съперници като Alexa на Amazon, Siri на Apple и Bixby на Samsung.

Освен това, компанията е събрала голям брой специалисти в разговорния интерфейс като Лари Гилик, някогашен основен теоретичен помощник на Siri, и известни откриватели като проф. Дан Клайн от UC Berkeley и проф. Пърси Лианг от Станфордския университет.

" С придобиването на Semantic Machines ще създадем център за високи достижения в изкуствения разсъдък в Бъркли, с цел да преминем границите опциите, които сега дават езиковите интерфейси ", разгласи Дейвид Ку, шеф на изследователските екипи в областта на изкуствения разсъдък на Microsoft.

Основана през август 2014 година, Semantic Machines притегли 8.5 млн. $ през тази година и още 12.3 млн. $ през декември 2015 година Сред вложителите са имена като Bain Capital Ventures и General Catalyst Partners.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР