В понеделник Международната автомобилна асоциация (ФИА) обяви, че от Ред

...
В понеделник Международната автомобилна асоциация (ФИА) обяви, че от Ред
Коментари Харесай

Тото Волф: В различна лига сме, щом някои си позволяват да прекрачват границите

В понеделник Международната автомобилна асоциация (ФИА) разгласи, че от Ред Бул са надвишили оптимално допустимите разноски от 145 милиона $ за 2021 година с под 5 %, само че съответна сума не бе посочена. Според осведомени може да става дума единствено за няколко десетки хиляди $, само че може и границата да е била премината с над 7 милиона $, което към този момент би могло да окаже доста сериозна разлика в представянето на болидите на пистата.

Според Тото Волф, началник на Мерцедес, чиято шампионска серия от осем следващи трофеи при конструкторите е на път да бъде прекратена този сезон, това надвишаване на бюджета с 5 % може да докара до разлика от няколко десети от секундата във всяка една обиколка. 

" Състезаваме се в изцяло друга лига, щом някой си разрешава да прекрачва границите ", сподели Волф и предизвести, че се задава рисков казус, с който тимовете ще харчат повече от допустимото за реализиране на задачите си, щом наказванията, които може да получат, са минимални.

Таванът на разноските бе въведен през предходната година с концепцията да вкара бистрота във Формула 1 и да зададе единни стандарти за тимовете в организацията.

Според правилника на ФИА наказването за Ред Бул може да бъде финансово или спортно-техническо, само че в случай че е второто, то ще бъде минимално. На този стадий лишаване на точки наподобява нереалистично, тъй че по-скоро би ставало дума за ограничавания в аеродинамиката и в тестванията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР