В понеделник махат Кометата от варненския квартал Аспарухово, съобщи районният

...
В понеделник махат Кометата от варненския квартал Аспарухово, съобщи районният
Коментари Харесай

В понеделник махат Кометата от варненския квартал Аспарухово

В понеделник махат " Кометата " от варненския квартал " Аспарухово ", заяви районният кмет Ивайло Маринов.

Тя ще бъде натоварена на кораб и откарана за предпазване на уместно за задачата място.

" Съоръжението е частна благосъстоятелност, закупено след търг ", прецизира Маринов и добавя, че след диалози и извършена преписка с регионалния шеф на Варна Марио Смърков притежателят е наел компания да приготви тогавашния кораб за превозване до склад на " Терем ".

След като бъде отстранена кометата, мястото ще бъде почистено и приведено в естетически тип, дава обещание районният кмет, съобщи морето.нет.

" Съоръжението създаваше причина за случай, а що се отнася до теренът под него, той е държавна благосъстоятелност и не е част от Аспарухов парк ", акцентира Маринов.

В началото на декември 2022 година съветници от групата на " Възраждане "  се оповестиха за унищожаване или незабавно възобновяване, а настояването им бе прегледано от комисията по благоустройство и комунални действия към локалния парламент.
" Кометата, която беше прелъстителен център за парка в " Аспарухово “, през днешния ден е рискова за жителите и гостите на квартала. Пълна е с натрошени стъкла и всевъзможни боклуци ", показаха тогава те. За заплахата, която крие оборудването, удостовери и Ивайло Маринов и съобщи, че е неотложно да се вземат ограничения.

В миналото плавателният съд „ Комета – 5 “ е превозвал пасажери сред Варна и Бургас през лятото. След прекъсването му от придвижване е трансфорат в рибен ресторант, закотвен до крайбрежната алея на „ Аспарухово “. Функционира като подобен дълги години. Преди десетилетие е затворен и оставен да ръждясва и да се разрушава.

През 2018 година Областна администрация провежда търг за продажбата на плавателния съд като държавна благосъстоятелност. Първоначално бяха препоръчани близо 8 хиляди лв. като начална сума за наддаване. Търгът се оказа сполучлив едвам след повторното му оповестяване, когато напролет се появи покупател. „ Хай-тех проджект “ ЕООД завоюва конкуренцията с малко над 10 хиляди лв.. Тогава поръчката бе, че кометата още веднъж ще бъде притегателно и забавно място за варненци, само че към днешната дата развиване по въпроса няма. Корабчето продължава да тъне в съсипия и бедност, както и да бъде заслон за клошари и наркомани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР