В понеделник Китай обяви ограничения върху износа на част от

...
В понеделник Китай обяви ограничения върху износа на част от
Коментари Харесай

Китай ограничава износа на оборудване за дронове

В понеделник Китай разгласи ограничавания върху износа на част от оборудването, належащо за произвеждане на дронове, на фона на ескалиращото напрежение със Съединените щати по отношение на достъпа до технологии, предава Ройтерс.

Министерството на търговията на Китай съобщи в изказване, че рестриктивните мерки върху оборудването, в това число някои мотори за дронове, лазери, информационно съоръжение и системи за отбрана от дронове, ще влязат в действие от 1 септември.

В него се споделя, че рестриктивните мерки са ориентирани към „ отбрана на националната сигурност и ползи “.

Те идват, откакто Пекин също разгласи ограничавания върху износа на някои метали, необятно употребявани в производството на чипове по-рано предишния месец, след дейности на Съединените щати, целящи да лимитират достъпа на Китай до основни технологии, като съоръжение за произвеждане на чипове.

Китай има огромна промишленост за произвеждане на дронове и изнася за няколко пазара, в това число в Съединени американски щати.

В Конгреса на Съединени американски щати бе обявено, че над 50% от дроновете, продавани в Съединени американски щати, са създадени от основаната в Китай компания DJI и те са най-популярният дрон, употребен от организациите за социална сигурност.

Министерството на търговията на Китай съобщи през април, че американските и западните медии популяризират „ неоснователни обвинявания “, че Пекин изнася дронове за бойното поле в Украйна, добавяйки, че отчетите са опит да се „ очернят “ китайските компании и страната ще продължи да ускорява контрола върху износа на дронове и съоръжение за тях.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР