В понеделник Иран наложи едноседмична блокада на столицата Техеран и

...
В понеделник Иран наложи едноседмична блокада на столицата Техеран и
Коментари Харесай

Иран налага едноседмична блокада в Техеран заради скок на коронавирус

В понеделник Иран наложи едноседмична обсада на столицата Техеран и околния район, до момента в който страната се бори с следващия скок на пандемията на ковид , оповестяват държавните медии, представени от АП.

Блокадата - петата до момента в страната - ще стартира във вторник и ще продължи до идващия понеделник. Всички базари, пазари и публични офиси ще бъдат затворени, както и киносалони, спортни зали и заведения за хранене както в провинция Техеран, по този начин и в прилежащата провинция Алборз.

Иран заяви за 25 441 нови случая в понеделник и 213 смъртни случая през миналия ден, което докара до общо смъртност на 87 374 от над 3,5 милиона доказани случая в пандемията.

По време на по-ранен скок на случаите, през април, Иран регистрира най-високия дневен брой случаи, 25 582 . По това време ежедневните жертви набъбнаха до към 400, под мрачния връх от 486, реализиран предишния ноември.

В последно време иранските управляващи предизвестяват за нов скок, подхранван от бързо разпространяващия се вид Делта .

В засегнатия от глобите Иран, който има най-голям брой жертви на COVID-19 в Близкия изток, по-малко от 2% от популацията от 84 милиона е получило и двете дози, основно от импортираните съветски и китайски ваксини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР