В понеделник Илон Мъск, чието богатство възлиза на 180 млрд.

...
В понеделник Илон Мъск, чието богатство възлиза на 180 млрд.
Коментари Харесай

Древният ритуален предмет на нощното шкафче на Илон Мъск

В понеделник Илон Мъск, чието благосъстояние възлиза на 180 милиарда $, показа, че една от обичаните му питиета коства по-малко от $. Той разгласява в Twitter фотография на нощното си шкафче, на което може да бъдат забелязани няколко кенчета безкофеинова диетична кола, две реплики на револвери, бутилка вода, пръстовидни следи от кенчета и античен ритуален предмет, прочут като ваджра.

Поводът за туита е любовта на Мъск към безкофеиновата версия на напитката, която се предлага в златист кен. Той не всеки път е предпочитал нея. До 2007 г.  е консумирал в огромни количества кофеиновата версия (по 8 кена на ден) в допълнение към неназовано количество чаши с кафе.

Кен диетична кока-кола съдържа 46 мг кофеин, което значи, че милиардерът е приемал минимум 368 мг кофеин всеки ден единствено от газирани питиета. В един миг се е чувствал толкоз претрупан от този си табиет, че е можело да загуби периферното си зрение, споделя той пред Inc.

„ Сега в офиса има диетична кола без кофеин “, споделя Мъск, въпреки понякога да се глези с класическата диетична кола.

Любимата напитка на притежателя на Twitter обаче не е единственият предмет, който притегля вниманието към споделената фотография. На нея се вижда ваджра. Това е античен обреден обект, който се асоциира с диаманта и неговата неразрушимост. Познат е с разнообразни имена. В Тибет го назовават дордже, а в Япония - конгосе. Китайците го познават като дзинганси, а монголците - като охир.
 

My bedside table pic.twitter.com/sIdRYJcLTK
— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022
Ваджра е санскритска дума и мъчно може да се откри неин прецизен превод. Този обект заема особено място в индуизма, будизма и джайнизма. Любопитно е да го забележим на нощното шкафче на най-богатия човек на планетата, изключително като знаем, че този знак постоянно може да се види в ръката на Буда.

Според разбиранията ваджра управлява нечестивите сили. Той схваща тъмнината и е кадърен да унищожи това, което нищо друго не може. Освен това има способността да носи дъжд и се свързва с плодородието. Ваджра също по този начин символизира силата и твърдостта на духа, той е синоним на вечността, защото е нерушим.

Според индуизма ваджра се смята за едно от най-мощните оръжия във Вселената. В тантрическите обичаи на будизма той е знак на природата на действителността, безкрайна креативност, силата и умелата активност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР