В понеделник и вторник превалявания и прегърмявания ще има следобед

...
В понеделник и вторник превалявания и прегърмявания ще има следобед
Коментари Харесай

Всички Тръпнехме Да Разберем, Но Няма Да Ви Хареса! Синоптикът Петър Янков Разкри Какви Неприятни Изненади Ни Е Подготвило Времето През Юни!

В понеделник и вторник валежи и прегърмявания ще има следобяд над западните и централните елементи от страната, до момента в който на изток ще остане слънчево. В сряда от север ще навлиза по- леден въздух. На доста места в страната ще паднат краткотрайни, на места интензивни превалявания съпроводени от гръмотевици. Ще има и градушки. През интервала 7 – 9 юни ще бъде по-хладно, само че по-стабилно. Времето ще бъде най-вече слънчево, с купести облаци следобяд над планините.

В началото на второто десетдневие още веднъж ще се подобрят изискванията за валежи, най-много в планините на Западна България. Към средата на десетдневието летните превалявания и гръмотевици ще бъдат по-масови, като още веднъж са вероятни градушки. Ще настъпи и намаляване на температурите. След краткотрайно стабилизиране на времето, в края на десетдневието ще бъде динамично с условия за по-ниски температури и краткотрайни превалявания и гръмотевици. По традиция последните дни на юни ще бъдат по-стабилни с доста слънчеви часове и летни температури. Валежите ще бъдат на по-малко места и основно в планините. По-масово ще вали към 24 и 28 юни.

Средните оптимални температури за целия юнище бъдат сред 25 и 30 градуса, а междинните минимални: сред 12 и 17 градуса. Народната метеорология включва прогнози за времето, които са учредени на обичайните знания и наблюдения върху придвижването на небесните тела, атмосферните феномени, държанието на животните, положението на дърветата и растенията. Когато на Еньовден (24 юни) овчарското куче лежи свито на кълбо, ще има доста студена зима, а в случай че е проснато, зимата ще е мека. Ако на Петровден (29 юни) духа вятър, по Коледа ще вали сняг. През множеството дни от юни слънчевата интензивност ще бъде ниска. Земното магнитно поле ще бъде умерено, а магнитни стихии не се чакат съвсем през целия месец. Временно повишение на геомагнитната интензивност се чака към 2 и 29 юни, когато са вероятни и слаби до умерени магнитни стихии, засягащи главно полярните области на планетата. Юни е първият летен месец и тази година ще посрещнем лятото на 21 в 07.24 часа, когато слънцето влиза в знака на Рак. С доближаване на лятото се покачват температурите и все по-често над страната се настаняват топли въздушни маси на умерените и тропическите ширини. В такива условия нормално времето е слънчево, а в равнините горещо.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР