В понеделник БСП свиква изпълнително бюро и тогава с колегите

...
В понеделник БСП свиква изпълнително бюро и тогава с колегите
Коментари Харесай

 Нинова: В понеделник БСП решава кога връща мандата  

В понеделник Българска социалистическа партия привиква изпълнително бюро и тогава с сътрудниците ще решим какво вършим с получения мандат - връщаме ли го, изпълняваме ли го. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването на "Нова нюз " "Офанзива ".

"Единственото, с което ще се съобразим, е Конституцията. Когато решим, ще се обадя на Кирил Петков и Асен Василев и ще ги уведомя ", сподели Нинова.

Тя подсети, че главният закон не споделя категорично какъв брой време може да се държи третият мандат и единствено по прилика с първите два се счита, че срокът е 7-дневен. "Но аз не разбирам тези приказки на опозицията, че щели да стачкуват. Миналата година през септември имахме аналогичната обстановка - третият мандат беше у нас. Но никой не протестираше, в противен случай - имаше претенции да приемем един или различен закон. Нали помните какъв брой време го държахме - 11 дни. И никой не стачкува ", напомни Нинова.

Тя сподели отрязъци от вестниците, в които написа, че тогава президентът Румен Радев призовал също да се одобряват първо значими решения за приближаващата зима.

"Сега Конституцията е същата. Различното е, че останалите схванаха, че ще има същинска битка с корупцията ", заключи Нинова.

Тя заяви още, че по време на последните договаряния за министър председател е обсъждан само Асен Василев, само че това съгласно нея надали била повода за отдръпването на Има Такъв Народ от договарянията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР