В понеделник бившият президент Доналд Тръмп заведе дело срещу CNN,

...
В понеделник бившият президент Доналд Тръмп заведе дело срещу CNN,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп съди CNN

В понеделник някогашният президент Доналд Тръмп заведе дело против CNN , като изиска обезщетение от 475 млн. $, заявявайки, че малкия екран го е оклеветила, с цел да осуети всяка негова бъдеща политическа акция.

Искът, подаден в Окръжния съд на Съединени американски щати във Форт Лодърдейл, Флорида , се концентрира главно върху термина " Голямата неистина " за погрешните изказвания на Тръмп за необятно публикувани измами, които съгласно него са му коствали президентските избори през 2020 година на Джо Байдън .

CNN съобщи, че няма коментар по правосъдния иск.

Тръмп неведнъж нападна CNN като президент, което откри отклик измежду консервативните му почитатели. По сходен метод той е завеждал правосъдни каузи против огромни софтуерни компании, само че без необикновен триумф. Делото му против Twitter за това, че го е свалила от платформата си след въстанието в американския Капитолий на 6 януари 2021 година, беше отхвърлено от калифорнийски арбитър по-рано тази година.

В желае на Тръмп се твърди, че " Голямата неистина " е била употребена във връзка с него повече от 7700 пъти по CNN от януари 2021 година насам.
Тя има за цел да утежни ситуацията на хората, да ги сплаши и да провокира напрежение
В изказване в понеделник Тръмп допусна, че сходни искове ще бъдат заведени и против други новинарски организации. Бившият президент може да предприеме " подобаващи дейности " и против комисията на Камарата на представителите, проверяваща нападението на Капитолия на 6 януари, осъществено от негови поддръжници. Искът идва в миг, когато той обмисля евентуална кандидатура за президентския пост през 2024 година

Според няколко оповестени отчета новият началник на CNN Крис Лихт частно е призовал чиновниците си в новините на среща преди повече от три месеца да се въздържат от потреблението на фразата, защото тя е прекомерно близка до напъните на демократите да жигосат някогашния президент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР