В понеделник Администрацията по храните и лекарствата обяви промяна на

...
В понеделник Администрацията по храните и лекарствата обяви промяна на
Коментари Харесай

Ваксината на Johnson & Johnson е свързана със случаи на рядко автоимунно разстройство

В понеделник Администрацията по храните и медикаментите разгласи смяна на осведомителния лист по отношение на имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson, предупреждавайки за нараснал риск от синдром на Guillain-Barré (неврологично разстройство, което поврежда нервната система и може да докара до парализа).

„Въз основа на разбор на данните от изследване по отношение на неподходящите последици от имунизациите, има 100 предварителни отчета след имунизиране с имунизацията на J&J, след 12,5 милиона сложени дози“, декларира представител на FDA в изказване пред CNET. Деветдесет и пет от случаите са били съществени и са имали потребност от хоспитализация, като един от тях приключва със гибел, съгласно FDA.

Случаите на Guillain-Barré нормално се появяват към две седмици след имунизацията и постоянно се откриват при мъже на възраст над 50 години, оповестява се в изказване на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. CDC съобщи, че ще разиска връзката сред единствената еднократна доза на имунизацията против COVID-19 в Съединени американски щати и автоимунното разстройство, на идното съвещание на Консултативния комитет по имунизационни практики. CDC също по този начин твърди, че множеството хора изцяло могат да се възстановят от синдрома на Guillain-Barré.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР