В Полша затягат още санкциите за пътни нарушения. Шофьорите с

...
В Полша затягат още санкциите за пътни нарушения. Шофьорите с
Коментари Харесай

В Полша ще отнемат колите на шофьори с над 1,5 промила алкохол в кръвта

В Полша стягат още глобите за пътни нарушавания. Шофьорите с над 1,5 промила алкохол в кръвта ще се разделят с колите си. Мярката ще влези в действие в края годината. По-строгите санкции и по-високите санкции са повишили пътната сигурност в страната през предходната година, регистрират управляващите.

От декември тази година в Полша влиза в действие закон, който разрешава конфискация на автомобила на водачи с над 1,5 промила алкохол в кръвта, без значение дали са предизвикали пътен случай. Повишават се и оптималните санкции за причиняване на тежка злополука. За сериозна контузия или гибел, интоксикираният лидер рискува към този момент до 16 години затвор при 12 до момента.

През предходната година в Полша бяха нараснали доста паричните санкции за провинения на пътя, в това число за шофиране в нетрезво положение, превишена скорост или изпреварване на пешеходна пътека.

Управление със скорост 71 километра в час над ограничаването коства на нарушителите равностойността на 550 евро, в полски злоти, а при рецидив - съвсем 1 100 евро. Използването на телефон зад кормилото се санкционира с санкция от близо 110 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР