В Полша изглежда назрява голяма каша с украинските бежанци мигранти

...
В Полша изглежда назрява голяма каша с украинските бежанци мигранти
Коментари Харесай

Евгений Сатановски: Полско-украинската задънена улица

В Полша наподобява назрява огромна каша с украинските бежанци мигранти - по-точно поради тях. Идеята на държавното управление да стартира да ги заселва в депресивните региони навътре в Полша, като им обезпечава работа и преференциални или безвъзмездни (!) жилища или даже да ги заселва в къщи и жилища на поляци, отпътували за Западна Европа, Канада и Съединени американски щати, ужасно се харесва на Моравецки, Дуда и Качински, само че по някаква причина не провокира възторг у полското население, което към този момент има доста проблеми с украинците, плюс безконечната полска ксенофобия, плюс загатна за Волинското кръвопролитие, осъществено от бандеровците по време на войната и повече от три века междуособици преди този момент...

В резултат на това, първо Украйна отпадна при Хмелницки от Полша, а по-късно полската страна изцяло престана да съществува за повече от век.

И в този момент какво, още веднъж да се върнат поляците в положението на поданици на комунална квартира? Само че те се отърваха от руснаци, германци, евреи, а след войната и от същите тези украинци, не без зверства, за което не е всекидневно да се припомня в Полша...

Доколкото може да се реши, кметовете на огромните полски градове, като Варшава, които поемат тежестта на приемането на украински бежанци, са надалеч не възхитени. От една страна им се дават доста малко пари за устройването на новодошлите (а прирастът на популацията поради тях е 15-20% и се пробват да ги настанят всички и да се оправят с всички проблеми, които носят).

От друга страна, те кардинално не желаят да работят и да си изкарват прехраната и това безусловно вбесява поляците. Те нямат задоволително, с цел да устоят няколко милиона туристи за своя сметка, множеството от които бягат не от войната, а просто се крият в Полша от мобилизацията в редиците на ВСУ. При това стандартът им на живот, упованията и претенциите са доста по-високи от тези на множеството елементарни поляци и това се вижда с просто око. Скорошния диалог сред съветските пранкери и кмета на Варшава извади този проблем на ярко в извънредно ярка светлина.

Но това са към момента цветенцата. Многомилионната маса гости от Украйна (днес - 4,3 милиона души) внезапно усили тежестта освен върху инфраструктурата, само че и върху правоприлагащата система на Полша. Просто казано, престъпността в страната се е нараснала - и то мощно.

Освен това поляците са привикнали с обстоятелството, че украинците идват при тях с цел да работят и техният статус в страната е почти същият като този на мексиканците в Съединените щати или на посетителите от Централна Азия в Русия, т.е. не е най-високият.

И ето – пристигнали украинците и пануват! Държат се като господари с всички сили. Знамена и демонстрации на всяка крачка, митинги по всевъзможни мотиви и доста други. Е, почтено казано, претенциите са искания, само че, повтаряме, украинските бежанци напълно не са нетърпеливи да стартират работа: не на вятъра на тези, които дойдоха в края на февруари, полските управляващи стопират да заплащат помощи, пробвайки се да ги принудят да стартират работа.

И най-после: какво ще стане с натурализацията на тези „ бежанци “, в случай че проектът на държавното управление сработи?! Ще им дадат поданство и ще гласоподават в този момент, несъмнено, за ръководещите - това е ясно и на таралежа. Ала на другите защо, по дяволите, им би трябвало всичко това?!

По принцип обстановката е едно към едно, както на демократите в Съединени американски щати с мигрантите от Латинска Америка, за които Вашингтон, в лицето на сегашната администрация, възнамерява да отвори пътя към страната в такива количества, спрямо които актуалният полски проблем е незаслужаваща внимание дреболия. Не инцидентно републиканците и управлението на граничните щати, като Тексас, са изрично срещу.

Само че Полша не е Америка – няма тези запаси. И не се усеща като американския казан, всекидневно „ преваряващ “ милиони емигранти от целия свят, и няма желание да се трансформира в подобен казан даже по повод единствено на украинците.

Тъкмо съумяха да се отърват от африканци, араби, кюрди и афганистанци (и по какъв начин грубо!), а в този момент на поляците им се струпа нова пакост на главите... Украинците, несъмнено, са бели (всичко е наред с расизма в Полша) и това са най-вече не евреи (с антисетимизма там са още по-добре), не са германци и не руснаци (припомняме, че страната е извънредно ксенофобска и ще си остане такава), само че за какво, по дяволите, те би трябвало да получават повече от самите поляци? Кой в полското държавно управление би дал отговор на този въпрос...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР