В политиката няма ако - няма как да знаем какъв

...
В политиката няма ако - няма как да знаем какъв
Коментари Харесай

Борис Бонев: Не мисля, че ако Спаси София беше партия, щеше да има този успех

" В политиката няма " в случай че " - няма по какъв начин да знаем какъв щеше да е резултатът, в случай че се бяхме явили с листата на " Демократична България ". В едни избори има прекалено много " ако-та ", счита единственият самостоятелен общински консултант в София Борис Бонев, който даде извънредно изявление за Actualno.com и приказва както за изборната акция, по този начин и за задачите пред себе си като общински консултант.
На експлицитен въпрос дали нямаше да има повече тежест в СОС с листа от съветници зад тила си, т.е. " Спаси София " да беше станала политическа партия (бел. ред. - с резултата персонално за себе си като претендент за общински консултант, Борис Бонев можеше да вкара още 7 души в СОС), Бонев отвърна, че в случай че само политическите партии имат право да вършат политика, тогава е нямало в закона да има опция за самостоятелни претенденти. " Мисля, че една огромна част от хората, които ни поддържаха, ни поддържаха тъкмо тъй като не сме партия , тъй като не сме като всички останали, тъй като вършим политика по един нов метод. Не мисля, че щяхме да имаме този триумф, в случай че бяхме като партия – да не приказвам, че в действителност е много комплицирано да се направи партия в България ", безапелационен беше Бонев. Общинският консултант изключи опцията " Спаси София " да употребява регистрацията на " някоя към този момент мъртва партия " и на експлицитен въпрос на Actualno.com ще стане стане ли организацията партия , Бонев отговори: „ В момента сме се фокусирали в работата в Общинския съвет “.
Той разкритикува и Изборния кодекс, че в този момент не може да се вършат самостоятелни листи, а в предишното в българското законодателство е имало такава алтернатива, в Европа също всеобщо може. " В момента Изборният кодекс е написан от огромните за огромните, от партиите за партиите и не се дава опция за една същинска, достоверна гражданска опция ", счита Бонев.
Бонев дефинира като изненада това, че " Спаси София " се оказала отговорна, че ГЕРБ има нормално болшинство дружно с Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет (СОС). Той попита и за какво никой не си задал въпроса каква е повода или какви са аргументите Българска социалистическа партия и " Демократична България " да не привлекат задоволително гласове, с цел да може да лишат ГЕРБ от болшинство в СОС . Ние в този момент да се усещаме отговорни, че направихме една добра акция и привлякохме хора, които до момента не са дали своят вот, а не са отговорни тези, които не съумяха, попита може би най-разпознаваемото име като общински консултант в София. " Това ми се костват политически игрички и интриги, в които аз нямам никакво желание да влизам, тъй като в последна сметка всеки би трябвало да носи отговорност за своя резултат. Ако някоя от партиите счита, че не се е показала задоволително добре, тогава да търси отговорност при себе си ", сподели той.
Попитан за какво не се получи партньорство сред " Спаси София " и " Демократична България " в политическата борба за София, Бонев уточни, че демократите са желали той да е техен партиен претендент, а за него и екипа му това е било неточност. Като образец, че политическата поддръжка за самостоятелни претенденти поработи на тези избори, той даде както Мая Манолова и Българска социалистическа партия в София, по този начин и други претенденти в провинцията.
Сигнал за негова поддръжка за ГЕРБ или не?
" Това е скришен избор. Ако от мен се чака да бъда кардинален човек, а аз съм подобен и считам да бъда, тогава няма по какъв начин да разкрия за кого съм дал своя вот заради принципността на тайния избор ", съобщи Бонев по отношение на развихрилата се главно във Фейсбук дискусия какъв знак е неговата поддръжка за кандидатурата на Елен Герджиков за ръководител на СОС. Герджиков беше определен с 33 гласа за нов мандат отпред на съвета, а сметките сочат, че 33-тия глас е на самостоятелния консултант. Той обаче категорично се извини " на всеки, който се е засегнал от моя хипотетичен избор ". " За мен персонално това беше един, с изключение на съдбоносен, изцяло протоколен избор. Нямах никаква визия, че изборът на ръководител е претрупан с толкоз огромен политически заряд, само че тъй като не съм от хората, които имат намерение да играят някакъв политически спектакъл – за мен е значимо да се свърши работа, по тази причина аз гласувах по метод, по който считам, че чисто рационално би трябвало да се гласоподава “, изясни Бонев. Той изрази удивление за какво се е фокусирала рецензия върху него, а не са питани " така наречен опозиционни партии " в СОС за какво те не са създали вероятното да се избере обединен опозиционен претендент.
На експлицитен въпрос на Actualno.com дали Българска социалистическа партия и " Демократична България " са имали срещи и са говорили да се обединят зад един претендент за ръководител на Общинския съвет, Борис Бонев отговори, че той не знае за такова нещо. " След като опозицията не даде знак, че желае да се бори за председателското място, изборът беше предупреден ", акцентира той, като посочи и, че " представители на няколко партии " пристигнали след гласуването и му споделили, че в случай че е опозиционер, без значение дали претендентът за ръководител му харесва или не, дали ти харесва бюджетът или не, постоянно би трябвало да гласуваш срещу. Общинският консултант съобщи, че подобен политически спектакъл не му е прелестен и подсети, че хората са дали своят вот за него и " Спаси София ", тъй като са разнообразни.
Иначе Бонев призна, че е доста мъчно от единствено едно съвещание на СОС да си прави изводи по какъв начин тъкмо работи институцията и дали поръчката за смяна на новия-стар кмет Йорданка Фандъкова ще стане действителност. А какво сподели за своите цели в работата си като общински консултант и какво счита, че би трябвало да се направи по тематиките " презастрояване ", " непорочност на въздуха " и " превоз " - чуйте във ВИДЕОТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР