В политиката не трябва да се ползват заклинания, но ръкодството

...
В политиката не трябва да се ползват заклинания, но ръкодството
Коментари Харесай

Министър Горанов с интересен коментар за декларацията срещу БСП: В политиката не трябва да се ползват заклинания

" В политиката не би трябвало да се употребяват заклинания, само че ръкодството на Българска социалистическа партия употребяват благородството, което демонстрираме за вътрешна политика. Никой не ги желае за коалиция, най-малко до идващ наш конгрес ще остане по този начин. Ние няма да вършим коалиция с Българска социалистическа партия. " Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Би Ти Ви във връзка признатата декларация от страна на ГЕРБ, написа ПИК.

Горанов напомни и думите си от през вчерашния ден, че популизма е извънредно рисков и даже има партии, които влизат по този метод в Народното събрание. Финансистъ номер 1 в страната не одобри думите на водещия, че е някой дефинират за популистко отпущането на милиони за заплати и добавки.

" Наш приоритет са хората, образованието преди всичко, за това и отпуснахме задоволително средства за нарастване на учителските заплати ", съобщи Горанов.

За болната тематика за бюджета на опазването на здравето Горанов съобщи, че няма универсална формула за лекуване на опазването на здравето.

" Сегашната мрежа и инфраструктура за снабдяване на медикаменти е прекомерно огромна. Здравната карта още веднъж би трябвало да бъде поставена на масата, да се регламентира кои лечебни заведения да имат контракт с НЗОК ", съобщи още Горанов, като добави, че би трябвало да се обмисли мораториум върху откриването на частни лечебни заведения, като единствено в София имат над 60 частни лечебни заведения.

Горанов изрази сигурност, че новият здравен министър Кирил Ананиев ще се оправи чудесно. По думите му през последните години не се приказва толкоз за опазване на здравето като качество, а за пари.

Финасовият министър не се ангажира с отговор дали би трябвало да се строи АЕЦ " Белене ", а по-скоро да се види дали може и какви средства ще би трябвало да бъдат вложени. 

" С измененията в Конституцията за приватизационните покупко-продажби, не виждам причина господин Костов, в случай че е удовлетворен от свършената работа да се тормози. Тук е значимо да се ревизира дали едно лице, което е взело участие в приватизацията от страна на страната е направило каквото би трябвало ", съобщи Горанов във връзка думите на Иван Костов, който съобщи, че е удовлетворен от свършената от него приватизация, а ГЕРБ употребили това за принуда. 

" Номинално обединението е постоянна, това което е значимо от изявлението на Волен Сидеров, че в случай че ние сами не се свалим, то различен няма да ни смъкна ", добави още министърът.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР