В политическия календар на демократите и републиканците днешният ден е

...
В политическия календар на демократите и републиканците днешният ден е
Коментари Харесай

“Супервторник” в САЩ: В 15 щата се провеждат предварителни избори

В политическия календар на демократите и републиканците днешният ден е записан като " супервторник ". В Алабама, Аляска, Арканзас, Калифорния, Колорадо, Мейн, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси, Тексас, Юта, Вермонт и Вирджиния през днешния ден републиканците дават своя избор. Демократите гласоподават в същите щати, без Аляска, където първичните избори ще се проведат през април.

В републиканската конкуренция се разпределят общо 865 делегати от общо 2429, които се разпределят от целия цикъл на първоначални избори и партийни събрания. Най-малко 1215 делегати са нужни за продобиване на републиканската кандидат-президентска номинация, за която излъчените по време на цикъла на партийните събрания и първоначални избори делегати ще гласоподават на партийна конференция през юли в Милуоки. Най-много делегати се получават през днешния ден при републиканския избор в щатите Калифорния и Тексас, надлежно 169 и 161. В Северна Каролина делегатите са 74. В Тенеси и Алабама делегатите са надлежно 58 и 50. Във Вирджиния делегатите са 48. В Оклахома те са 43. В Арканзас, Юта и Масачузетс делегатите са по 40 във всеки един от трите щата. В Минесота делегатите са 39. В Колорадо те са 37. Следва Аляска с 29 делегати. Накрая остават Мейн и Върмонт надлежно с 20 и 17 делегати.

Около една трета от демократичните делегати също се разпределят на демократичните първоначални избори през днешния ден. Финалните резултати от всички тези гласувания ще бъдат оповестени след няколко дни, само че първичните се чакат щат по щат още тази нощ. В Калифорния гласоподавателите, които гласоподават по пощата, би трябвало да го създадат най-късно през днешния ден, а бюлетините ще се признават за годни с пощенско клеймо от 5 март и в случай че са получени до 12 март, съобщи Българска телеграфна агенция.

В полето на републиканците интригата се разполага сред някогашния президент Доналд Тръмп и някогашната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли. Досега Тръмп завоюва в първичните избори в съвсем всички щати като се изключи федералния окръг Вашингтон, където посочената за по-умерения претендент на републиканците Хейли, означи победа. Тя получи 62.86% от гласовете против 33,22% за Тръмп. Въпреки апелите от страна на Тръмп към Хейли да се отдръпна от борбата, тя отхвърля да го направи с аргумента, че има задължението към гласоподавателите да им даде опция те да създадат избора дали тя да остане в конкуренцията.

При демократите " супер вторникът " е условност за Джо Байдън, който няма конкуренция за демократическата кандидат-президентска номинация, отбелязва Франс прес.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР