В подписката се настоява, на основание чл.32, ал.8 от Устава

...
В подписката се настоява, на основание чл.32, ал.8 от Устава
Коментари Харесай

Над 70 членове на Националния съвет на БСП с подписка за свикване на извънреден пленум

В подписката се упорства, на съображение чл.32, ал.8 от Устава на Българската социалистическа партия, да бъде свикано ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, с дата на осъществяване 08 октомври 2022 година, ден събота, от 11:00 часа, място ул. „ Позитано “ № 20, зала „ Александър Лилов “, град София, при следния ДНЕВЕН РЕД:

 

т.1. Анализ на резултатите от извършените избори за 48-то Народно заседание и дефиниране на политически заключения и ограничения.

 

т.2. Свикване на съвещание на 50-я Конгрес на Българска социалистическа партия на 22.10.2022 година за приемане на решения по неотложни въпроси и установяване на дневен ред.

 

т.3. Избор на работна група за осъществяване на диалози  с политически партии и сдружения за  създаване на ляво политическо обединяване.

 

т.4.  Разни.

 

В писмото на социалистите се казва:

 

Българска социалистическа партия записа следващия си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си рецесия до момента.

 

На 4 април 2021 година Българска социалистическа партия имаше 380 146 гласа и зае трето място. На 11 юли 2021 година за Българска социалистическа партия гласоподаваха 365 696 души. На 14 ноември 2021 година за партията ни своя избор дадоха 267 817 гласоподаватели и стигнахме историческо дъно. Оказа се, че пропадането няма край и през днешния ден към този момент сме на пето място, с под 10 % от гласовете на гласоподавателите.

 

В миг, в който левицата е в напредък и в Европа, и в света, когато потребността от обществена протекция е припозната в световен мащаб след десетилетия отказване, България е на път да остане без лява партия. Народът не вижда в Българска социалистическа партия ляво посланичество. Жаждата за власт раздели, обезкуражи и срина партията, отврати гласоподавателите.

 

Време е да си напомним, че смисълът на политиката не е властта, не са партийните събрания, даже парламентарните места. Единственото предопределение на политиката е да събира и служи на хората.

 

Трябва да се съберем, да чуем всеки и да тръгнем напред. Само дружно и в разговор можем да спасим Българска социалистическа партия. Партията ни може да тръгне по нов път! Но за това се изисква кураж - да посочим проблемите, с цел да намерим решение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР