В подкрепа на усилията за борба с пандемията от коронавирус,

...
В подкрепа на усилията за борба с пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Ново ГИС приложение подпомага борбата с коронавируса в България

В поддръжка на напъните за битка с пандемията от ковид, ЕСРИ България изготви и поддържа профилирано уеб Географска информационна система приложение (географски осведомителни системи) с настояща информация за разпространяването на рисковия вирус у нас. Приложението съставлява дашборд, който дава ясна образна картина на ситуацията в страната, като отразява информацията, оповестявана от Националния действен щаб за битка с ковид, дружно с редица графики и разбори.

От уеб страницата https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/6e2c968cf38540f29a4311295dce390f, всеки може да се осведоми за броя доказани случаи по обитаеми места и области в България, както и за техния статус. Данните са показани систематизирано в няколко осведомителни табла, като в същото време могат да бъдат елементарно преглеждани и непосредствено от картата. В композиция с тази информация е интегрирана и демографска статистика за каузи на възрастното население над 65 години, показана образно по области и общини.

Дашбордът предлага и изчерпателен съставен елемент. На настрана табло в графичен тип е изобразен мащабът на разпространяване на вируса в България ¬¬– от първия открит случай на 08 март до през днешния ден. Наред с другите данни в комфортна логаритмична канара е показана кривата на разпространяване на вируса, от която може всекидневно да се наблюдава темпът на зарязване с новия ковид у нас. Приложението предлага и по-лека мобилна версия за бързо ревизиране на главната информация https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0RxLwdi8oW3xbS8VTMICvRXvN_gUbyEJvpx2hISeKjUmVcZJjWlI5lrig#/d501647b37654f00a3ec62d48e55ba69.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР