, в подкрепа на SOS Детски селища България, дарява 25

...
, в подкрепа на SOS Детски селища България, дарява 25
Коментари Харесай

Щедро дарение за деца лишени от родителска грижа

, в поддръжка на SOS Детски селища България, подарява 25 преносимия компютър, закупени за деца и младежи, които нямат свободен достъп до компютър. В интервала на обществена изолираност в България има деца, настанени в приемни фамилии, центрове от фамилен вид и домове на SOS Детски селищa, които изпитват усложнение да вземат участие в отдалечено провежданите учебни занимания, заради липса на механически средства. Децата, живеещи в приемна грижа са на разнообразни възрасти, посещават разнообразни класове и учебни заведения, а постоянно са принудени да споделят един компютър, което затруднява новия образователен развой.

Представители на посетиха персонално домовете от SOS детски селища в Трявна и Велико Търново, с цел да им доставят новите преносими компютри.

„ За нас беше значимо да създадем подаяние, което ще помогне за развиването и образованието на децата в особено обществено състояние в новата среда, в която действа обществото ни, тъй като нашата задача е да подсигуряваме бъдещето. Дългосрочно им даваме опция да подобрят цифровите си познания и умения, което ще спомогне за тяхната интеграция и социализация в бъдеще “, разяснява Глория Димитрова, Главен шеф Маркет мениджмънт на Алианц България.

Allianz Group е дълготраен сътрудник на SOS Children’s Villages International и обичайно поддържа организацията, като част от корпоративната тактика на компанията. Чрез световната самодейност Allianz World Run, стартирала през 2016 година, са набрани и дарени над 1,4 милиона евро в помощ на разнообразни планове на SOS детски селища по света. Днес компанията уголемява своята поддръжка като обезпечава нужната техника за осъществяване на онлайн образования на учениците в SOS центровете и домовете за приемна грижа.

“Образованието е полезност в SOS Детски селища България. За нас е извънредно значимо децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него “, показа Валерия Георгиева, Национален изпълнителен шеф на Сдружение SOS Детски селища България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР