В почти цяла Европа футболът бе спрян за неопределен период.

...
В почти цяла Европа футболът бе спрян за неопределен период.
Коментари Харесай

На някои места по света футболът продължава

В съвсем цяла Европа футболът бе спрян за неустановен интервал. На други места по света обаче той продължава. Първенството на Австралия не е прекъснато, макар че епидемията от ковид се разраства в страната, а стартът от Формула 1, който трябваше да се организира в Мелбърн, бе анулиран.

Тази нощ се изиграха два мача от австралийската А-Лийг и то пред аудитория. Трябва да се означи, че локалното състезание не провокира голям интерес. Опасността от разпространяване на вируса също оказа въздействие и двете срещи събраха общо към 6400 фенове.

В конфликт на двата най-хубави тима от предишния сезон ФК Сидни и Пърт Глори приключиха 0:0. Домакините от Сидни са безапелационен водач в класирането и изгубиха точки едвам за четвърти път този сезон.

Пърт приключи преди всичко в постоянния сезон предходната акция, само че загуби точно от днешния си противник в огромния край, който дефинира първенеца. Този сезон не е толкоз сполучлив за отбора, който е пети.
Мелбърн Сити и Уестърн Сидни Уондърърс също приключиха наедно, само че 1:1. Тейт Ръсел означи първия си гол в А-Лийг в 21-ата минута, като откри резултата в интерес на гостите от Сидни. Джейми Макларън изравни от дузпа в 30-ата минута. Вторият в класирането Мелбърн Сити пропусна да понижи разликата от водача ФК Сидни, която остана 10 точки.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР