В победа за дивите земи и дивата природа, президентът Джо

...
В победа за дивите земи и дивата природа, президентът Джо
Коментари Харесай

Байдън взема решение, което ще засегне повече от 10 милиона акра земя: „Почти невъзможно е да се преувеличава значението на днешните съобщения“

В победа за дивите земи и дивата природа, президентът Джо Байдън неотдавна взе решение да отбрани повече над 10 милиона акра от Северния скат на Аляска от петролни разработки. Действието не разрешава вечно сондажите в огромни сектори от този район.

В обособена стъпка министърът на вътрешните работи Деб Хааланд също анулира договорите за наем на сондажи, които бяха издадени при администрацията на Тръмп, в границите на Арктическия народен резерват за дивата природа.

Тези нови политики не пристигнаха без рецензии от някои законодатели, като губернатора на Аляска Майк Дънлийви, който заплаши да съди.

От другата страна на спектъра, някои еколози споделиха, че новите отбрани не бяха задоволителни, с цел да изтрият мартенското утвърждение на администрацията на спорния план ConocoPhillips Willow, който се планува да създаде 576 милиона барела нефт през идващите 30 години.

Този далечен пейзаж в далечния север на Аляска е дом на полярни мечки, стадо от 200 000 дикобра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР