В по-голямата част от страната ще има валежи и усилване

...
В по-голямата част от страната ще има валежи и усилване
Коментари Харесай

Времето в събота: Дъжд и вятър, но с високи температури


В по-голямата част от страната ще има превалявания и увеличаване напразно. Прогнозата е температурите да се покачат до 10°-12° градуса в Западна България, и до 18°-20° тук-там в Източна.

Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта против неделя ще се усили. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 12° и 17°, в София – към 14°.

Над Черноморието има раздрана облачност, забележителна над южното крайбрежие. През деня ще е без дъжд, само че вечерта от юг на север. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°.

В планините ще бъде най-вече облачно. Ще има валежи от дъжд, над 2200-2300 метра - . По-значителни ще са преваляванията вечерта и през нощта против неделя. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В неделя преваляванията ще продължат, тук-там краткотрайно ще са интензивни и обилни по количество. Ще има и гръмотевични стихии. Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и регионите, ситуирани северно от планините ще е мощен и плевел. Ще е към момента относително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната към и над 10°, а оптималните ще са от 10-11° в крайните западни региони до към 18° в югоизточните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР