В по-голямата част от страната е облачно, с валежи от

...
В по-голямата част от страната е облачно, с валежи от
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевични бури днес, утре - сняг

В по-голямата част от страната е облачно, с превалявания от дъжд, тук-там съпроводени и от гръмотевици, а захлаждането към този момент стартира. В околните часове ще завали и в югоизточните региони от страната, където вятърът към момента е югозапад и температурите там надвишиха 20°.

Предупреждение за обилни количества е в действие през днешния ден в 19 области от страната, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието, жълт код е разгласен и за рисково мощни пориви напразно.



След краткотрайно прекъсване, през нощта се чакат нови превалявания, които с продължаващото захлаждане по високите полета на Западна България и в западната част от Предбалкана и в Лудогорието ще преминат в сняг. В областите с код жълто се чака формиране на снежна завивка, а в композиция със мощния вятър, в Лудогорието и по планинските проходи, ще има условия за преспи и навявания. Предупреждение за обилни превалявания от дъжд е в действие в областите Пловдив и Пазарджик.



Утре в Западна България ще спре да вали още преди обяд и денем облачността ще се раздира и понижава, в доста региони до най-вече слънчево време. В Източна България след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно вечерта в североизточните региони. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 8°.

И по Черноморието след обяд преваляванията ще отслабват и стопират. Ще бъде доста прохладно с краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще продължи да вали сняг и на следващия ден, по-интензивно в Централна и Източна Стара планина. Ще се образува снежна завивка, Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър и ще има условия и за преспи и снегонавявания. През деня преваляванията ще отслабват и стопират, а облачността ще намалее.



В сряда ще се задържи прохладно, с температури сутринта под нулата, само че денем се чака стопляне. През идващите дни покачването на температурите ще продължи, само че още веднъж ще има превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР