В по-голямата част от страната днес ще бъде слънчево. По

...
В по-голямата част от страната днес ще бъде слънчево. По
Коментари Харесай

Топло за сезона и в близките дни

В по-голямата част от страната през днешния ден ще бъде слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на доста места в Горнотракийската равнина ще има мъгли или ниска слоеста облачност, като в множеството места към обяд ще настава усъвършенстване на видимостта.


Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°, тук-там в Предбалкана до 20°. По-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла – от 5° до 8°.

Слънчево и извънредно топло и в планините с оптимални температури по най-високите върхове - плюс 6°, плюс 7°, в курортите – към 15°.

И в околните дни по поречието на Дунав, в котловините и Горнотракийската равнина заран ще бъде с мъгла, ниска облачност и понижена видимост, които в обособени региони ще се задържат по-дълго и дневните температури там ще остават по-ниски. В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, а стоплянето ще продължи.

През почивните дни облачността ще бъде най-вече забележителна. В събота на обособени места, основно в Западна България, а в неделя - на доста места в страната ще бъде с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, дневните температури едва ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за втората половина от декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР