В Пловдив засега не е изолиран случай на коварния корона

...
В Пловдив засега не е изолиран случай на коварния корона
Коментари Харесай

Ето какви мерки взимат в Пловдив срещу коронавируса

В Пловдив към този момент не е изолиран случай на подлия корона вирус, само че спуснатите централно ограничения се извършват или най-малко това ще бъде направено в околните дни. Всички чиновници тук-там, където идват хора- пощи, гишета, приемни и впрочем, би трябвало да имат защитни маски , а пред входа да има филтър за крайници с дезинфенктант. Само че това към момента не е изпълнено, а през днешния ден Централна поща и пощенските клонове по региони са цялостни с пенсионери. На всичкото от горната страна този месец първата дата за приемане на пенсии се падна в събота и по тая причина през днешния ден се редят хора, които другояче си вземат пенсиите в три следващи дни. Картината е същата освен в Пловдив, само че и в цялата страна. Най-уязвимите от Ковид 19 хора през днешния ден несъмнено се подлагат на риск. 

Тепърва ще се вкарват и ограничения за попречване на разпространяването на вируса в градския превоз и по автогарите за междуградски транспорти. Тепърва ще се беседва с превозвачите да обезпечат периодическа стерилизация на транспортните средства и на чакалните. Един бърза инспекция в аптека в центъра на Пловдив демонстрира, че 1 литър дезинфектант коства 22 лева и не се разрежда. Маски в същата аптека няма, а до момента в който е имало, са се продавали за 60 ст броя. От общината обмислят да оказват помощ снабдяването с маски и да предлагат преференциална цена 74 ст. 

  " Ами в този момент? " е името на един от 22-та спектакъла на Пловдивския трагичен спектакъл, които се отсрочват поради ограниченията против Ковид 19 и то много тъкмо разказва обстановката. Сред падналите спектакли има един премиерен, който съумя да се изиграе на 5 март, само че през днешния ден към този момент вратата е затворена. Отменени са и спектаклите на Кукления спектакъл и на Държавна опера- Пловдив. Грипната почивка на учениците към този момент е до 11 март в това число, само че на брифинг в община Пловдив през днешния ден стана ясно, че е допустимо удължение , което ще се разбере в края на този интервал. В грипна почивка излязоха и редица висши образователни заведения, през днешния ден стана ясно, че измежду тях е и Пловдивският университет. Отменят се планувани прояви като Международният италиански фестивал на хубостта и церемонията пред Паметника на благодарността във връзка 77 години от спасяването на българските евреи. Предполага се, че няма да единствено те. 
Детските градини и ясли работят с филтър за заболели деца . Съветът към хората, които имат леки признаци на болестта, да не вървят персонално при общо практикуващия си доктор, а да му се обадят по телефона и да останат изолирани в дома си. 40 кревати има в Инфекциозна клиника в Пловдив, на които могат да се хоспитализират заболели, само че и в този момент там има заболели от грип Б, който върлува в Пловдив за повторно тази зима. 
БЧК се включва в акцията за предварителна защита и става сериозен фактор при усложняване на ситуацията. Заедно с община Пловдив доброволци- експерти ще поемат две изключителни телефонни линии , на които хората могат да получават препоръки по какъв начин да се предпазят и какво да вършат, в случай че се разболеят. Предвидена е и организация отново от БЧК за снабдяването с храна при възможна строга карантина на към 2 000 случаи на възрастни самотни хора и самотни родители с дребни деца. От общината приканиха пловдивчани към самодисциплина- персонална хигиена, отбягване на обществени места с доста хора. Центърът на Пловдив през днешния ден по обед бе очевидно по-слабо обитаем от минувачи, не е ясно дали страхът от вирусното заболяване или неприятното време са причина за това, само че в последна сметка работи. Очаква се още информация за готовността на медицинските заведения в Пловдив и региона да посрещнат възможна вълна от болни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР