В Пловдив започна градеж на кръстовище на две нива на

...
В Пловдив започна градеж на кръстовище на две нива на
Коментари Харесай

Пловдивчани протестират срещу затварянето на централен път в града заради строежа на ново кръстовище

В Пловдив стартира строеж на кръстовище на две равнища на мястото на кръговото кръстовище при панаирния мост, построено преди две години, само че противоречиво по своята успеваемост. Днес обаче до новия градеж се събраха недоволни пловдивчани.

Протест на жители съпроводи началото на едни от главните инфраструктурни планове в Пловдив. След като преди години при панаирния мост беше построено противоречиво по своята успеваемост кръгово кръстовище, актуалната общинска администрация избра друго техническо решение, с цел да облекчи трафика от южната страна на река Марица. До края на идната година на това място ще бъде направено кръстовище на две равнища.

Разгневени жители посрещнаха строителите и зам.-кмета по строителството на Пловдив. Хората недоумяваха по какъв начин се вземат решения за затваряне на основна артерия в центъра на града.

" Проекта го носят на едно картонче, и го демонстрират, само че няма публично разискване, жителите желаят транспарантно ръководство, това ръководство на Пловдив не е транспарантно ", разяснява Ивайло Спасов.

С премахването на левия завой, целият трафик ще бъде вкаран в ул. " Шести септември “ и в дребните пресечки, които са еднопосочни и вместо да се разтовари придвижването, то ще бъде натоварено в допълнение, разясняват други жители.

" Дали да има леви завои или да няма, не го измислил кметът, нито аз, с цел да се спрем на този вид беше определена компания, която направи разбор на целия трафик ", отговори на рецензиите Пламен Райчев, заместник-кмет на Пловдив.

От управлението на община Пловдив отхвърлиха всички обвинявания и обявиха, че през последните няколко години се натрупат сигналите за съвсем целодневни тапи от чакащи коли тъкмо в тази точка на града. Според Богдан Милчев от института за пътна сигурност, кръстовищата на две равнища водят до ограничение на случаите и понижават предпоставките за конфликтни обстановки сред участниците в придвижването.

" Категорично ще ви кажа каква е наклонността в целия свят, подвижността би трябвало да се трансформира във функционалност на сигурността ", разяснява Милчев.

По време на пробива няма да се стопира придвижването по главния бул., който обезпечава транспортната съгласуваност сред северната и южната част на Пловдив. Под съществуващото трасе ще се направи двулентов път с велоалеи.

От общината още веднъж приканиха АПИ да завърши по-бързо с ремонта на Околовръстния път, с цел да се приключи целият тежкотоварен трафик, който сега минава през центъра на Пловдив.

Репортер: Мариела Хубинова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР