В Пловдив се забелязва нов вид вандализъм. Масово се чупят

...
В Пловдив се забелязва нов вид вандализъм. Масово се чупят
Коментари Харесай

Вандали не спират да чупят спирки в Пловдив, щетите са за хиляди

В Пловдив се вижда нов тип вандализъм. Масово се чупят спирки на градския превози. Юлиян Пейнов от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ” изясни, че случаите стартират да зачестяват.

" Щетите са в размер на хиляди левове. 10 000 лева са дадени за корекция на спирките, от началото на годината, по информация на концесионера. От началото на годината 224 сигнала за изпочупени спирки са обработени ", сподели той пред Нова.

„ Постоянно сме в контакт с компанията концесионер, уведомяваме ги поетапно за сигналите. Ноември са обработени над 10 сигнала за вандализъм с незнайни причинители. Най-често се чупят стъклата, те са триплексови, не могат да наранят жители. Чупят се в последно време и покриви от структура ”, сподели той.

„ Последният причинител е 33-годишен пловдивчанин. Все си мисля, че това са младежи в късните часове на денонощието ”, изясни той.

Първоначално вандализмът е бил в крайните квартали, в този момент има случаи и в централните елементи.

„ Опитваме се да въведем видеонаблюдение, в региона, където сме въвели, са намалели нападенията ”, сподели представителят на общинското дружество.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР