В Пловдив се състояха държавните индивидуални първенства по шахмат във

...
В Пловдив се състояха държавните индивидуални първенства по шахмат във
Коментари Харесай

Кристина Йорданова от Монтана спечели вицешампионската титла по шах

В Пловдив се състояха държавните самостоятелни шампионати по шахмат във възрастовите групи до 12, 14, 16, 18 и 20 години. Участваха над 250 девойки и момчета от цялата страна. В тази конкуренция състезателката от Монтана Кристина Йорданова завоюва вицешампионска купа в класическия шах единствено с две загуби.
"Турнирът беше за типичен шахмат, рапид и блиц. Аз съм на второ място в класическия шах при девойките до 18 години. Беше в действителност мъчно, с много труд извоювах успехите, много дълги партии играх, някои- по 4 часа. Занимавам се с шахмат от 4-годишна. Баща ми стартира да ме учи и в следствие последователно се зароди любовта към шахмата в мен. Не мога да си показва да спра да играя шах. ", заяви Кристина.
Миналата година надарената състезателка от Монтана стана трета на Държавните самостоятелни шампионати във възрастовата група "девойки до 16 години " на типичен шахмат и трета на блиц за девойки до 20 години. Освен това от държавните отборни шампионати, девойки до 16 години, завоюва златен орден на типичен шахмат, бронзов орден на рапид в същата възрастова група и злато на блица. Вицешампионка е на 42-рото издание на Националната самостоятелна купа "Морско конче " във Варна. Тя е част участник в отворените шампионати във Видин.
Въпреки солидните триумфи на шахматната дъска, Кристина тази година за първи път има треньори- гросмайстори Александър Делчев и Емилия Джингарова и интернационалния занаятчия Спас Кожухаров. Тя е ученичка в 11 клас на ПМПГ "Св. Климент Охридски " в Монтана.
"Профилът ми е Информатика и математика. Специалността ми не е от най-леките, тренировките и дилемите по шахмат също лишават много време и са трудоемки, само че въпреки всичко съумявам да намирам време и за приятелите си, и да чета книги. ", споделя още младата и песпективна шахматистка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР