В Пловдив има дефицит на вторичния пазар. Готовите имоти престояват

...
В Пловдив има дефицит на вторичния пазар. Готовите имоти престояват
Коментари Харесай

1400 евро за квадратен метър около мол Пловдив

В Пловдив има недостиг на вторичния пазар. Готовите парцели престояват на пазара към една седмица, в случай че не са прекалено надценени. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg Анна Димитрова, притежател и шеф на една от най-големите организации за недвижими парцели в града.

Дефицитът на вторичния пазар е, тъй като готовите обекти са по-привлекателни за придобиване. Те носят сигурност, а и възвращаемост, в случай че са купени за инвестиция. А в случай че се купуват, с цел да се живее - всеки желае да си купи нещо, което да стартира да употребява в по-кратки периоди. 

Като много интересна зона се обрисуват комплексите към мол " Пловдив ", които оферират доста висок стандарт на живот, улеснение и комфорт на обитаване.  Там цените сега са от порядъка на 1000-1300-1400 евро за квадратен метър, още на план, кота 0.

Личното й мнение е, че зоната след мола, по " Пещерско шосе ", е застроена прекалено. Още преди няколко години Димитрова предвижда, че тази зона ще има усложнение в бъдеще за напредването на хората, защото не е планувано транспортните връзки да бъдат комфортни и се образуват тапи. Там се изградиха  хиляди единици жилищна повърхност, населяват се от толкоз семейства и хората сега се усещат затруднени с напредването.

Зона с огромен капацитет за развиване е парк " Отдих и просвета " север. Там сега има два комплекса, следва да се проектират още няколко. Зоната е забавна поради бързия достъп до центъра през бул. " България ", който има две платна с по три ленти - това значи, че хората са сложени стратегически по-добре поради превоза, в сравнение с живущите на " Пещерско шосе ".

Традиционно привлекателна е така наречен " южна дъга ". Това са кварталите " Остромила " и " Беломорски ", като превес има " Остромила " поради по-добрата си инфраструктура сега. Цените на парцелите там са от порядъка на 1000 евро на квадратен метър. 

Интересът към централната градска част не е затихвал, като главните преимущества са неналичието на използването на превоз, достъп до администрация и институции, достъп до културни мероприятия, детски градини, паркова среда. Тук в този момент се строят няколко комплекса при цени 1300-2000 евро на квадратен метър.

Традиционно забавни са " Кършияка ", който продължава да се възприема като необятен център, както и " Тракия ", където се осъществят доста огромни планове. 

Непривлекателен регион в Пловдив остава целият регион " Източен ". Според наблюденията на Димитрова, там сякаш няма интерес за развиване на жилищни комплекси. Нейни сътрудници са споделяли, че в кварталите " Изгрев " и " Столипиново " също се освобождава благосъстоятелност и се настаняват други хора, тъй че там също има добър пазар.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР