В Пловдив и региона липсват приемни семейства, които да се

...
В Пловдив и региона липсват приемни семейства, които да се
Коментари Харесай

Няма приемни родители за бебета в Пловдивска област

В Пловдив и района липсват приемни фамилии, които да се грижат за новородени бебета. Затова деца са настанявани в други области на страната.
За да насърчат претендентите за приемни родители, от Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии се включиха в акцията „ Приеми ме с любов ".

Десислава Тонова е измежду дамите, които са се престрашили да поемат грижата за бебетата незабавно след раждането им. Тя е приемна майка повече от 7 години и до момента е дарила с любов девет деца.
Десислава Тонова, приемна майка: Старая се да дам любов, постаравам се да дам безусловно всичко за тях до тяхното осиновяване или надлежно връщане в биологичното семейство.
Десислава е осиновила първото бебе, на което e станала приемен родител и през днешния ден момчето е в първи клас. От шест месеца се грижи за момиченце, което е взела вкъщи едвам на 11 дни.
Десислава Тонова: Това да видиш едно дете по какъв начин му порастват зъбките, по какъв начин се смее, въобще това е такава наслада.
Общо 90 са приемните фамилии в района, в които са настанени 79 деца. Най-трудни обаче се оказват грижите за най-малките.
Недка Петрова, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии в Пловдив: През тази година няколко бебета бяха настанени в доста отдалечени места, като Кюстендил, като Нови пазар, като Рудозем, което от една страна, в случай че родителите на тези деца са в Пловдив, прави сложна връзката с тях.
Трудно са намират и фамилии, които да одобряват две или три деца, с цел да не се разделят братя и сестри. Затова очакванията на обществените служащи са осведомителната акция да притегли нови приемни родители, които да отворят сърцата и дома си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР