В Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров обобщи, че

...
В Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров обобщи, че
Коментари Харесай

Трима в Пловдив и петима в страната са задържани за фалшиви бомбени имейли

В Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заключи, че след понеделник и вторник, когато е открита хакерска офанзива отвън страната, у нас тя е увлякла почитатели.

 

Те са подали от сряда до петък голям брой сигнали със заплашително наличие. Тримата са по- скоро подражатели, сподели основният секретар. 

 

Арестуваните в Пловдив са обяснили пред органите на реда, че са желали да записват група с доста почитатели и по този начин да създадат пари. Общо арестуваните в страната за подадените бомбени имейли са 8.

 

Срещу арестуваните са формирани досъдебни производства, като ще им се търси наказателна отговорност по член 326 за погрешни известия. Законът  планува до пет години отнемане от независимост и санкция от 5 до 15 хиляди лв.. 

 

Над 1000 са подадените сигнали за пазаруване на гласове като 600 са оперативни, а  над 400 са от очевидни източници. Във всички области има доста получени сигнали, в това число и през днешния ден.

 

Над 100 са арестувани от началото на акцията за търговия с избор, а формираните досъдебни производства са 120, заяви още основен комисар Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР