В Пловдив финансират 33 проекта по кампания За чиста околна

...
В Пловдив финансират 33 проекта по кампания За чиста околна
Коментари Харесай

В Пловдив финансират 33 проекта по кампания За чиста околна среда – 2020“

В Пловдив финансират 33 плана по акция " За чиста околна среда - 2020 ". Финансирането е планувано за действия за създаване на детски площадки, разчистване на публични площи , основаване на зони за отдих и спортни площадки, класни стаи навън и екокътове с доброволния присъединяване на жителите и с директното присъединяване на младежи и деца.

Целта е да се увеличи екологичната просвета и да се даде път на актуалните трендове в областта на запазване на околната среда в просветителния и образователен развой на младежите.

Проектите са показани за присъединяване в Национална акция " Чиста околна среда 2020 година " и са класирани в конкурс на тематика " Обичам природата и аз вземам участие " на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).

За осъществяване на всеки класиран план се дават средства в размер до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5 000 лв. за просветителните институции.

Крайният период за осъществяване на дейностите по утвърдените планове за общини и кметства е до края на месец ноември 2020 година, а за учебните заведения - до края на октомври 2020 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР