В Пловдив беше официално открита първата по рода си фабрика

...
В Пловдив беше официално открита първата по рода си фабрика
Коментари Харесай

В Пловдив откриха уникален за ЕС завод

В Пловдив беше публично открита първата по рода си фабрика за произвеждане на нитрилни ръкавици в Европейския съюз. Мащабната инвестиция е на стойност над 13 млн. лева и покрива построяването на фабрика с 6000 кв. м. работна повърхност на отзивчиво място в града, лична индустриална линия с най-актуалното индустриално съоръжение и складово пространство. В допълнение единственият производител на нитрилни ръкавици в Европа ще сътвори 100 нови работни места.

В церемонията по разкриване се включиха заместник-кметът,     Георги Петков, ръководител на Борда на шефовете на PPS Manufacturing,    Антон Петров, изпълнителен шеф на PPS Manufacturing, Димитър Стамов, търговски шеф на PPS Manufacturing

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове “ по линия на финансов инструмент " Фонд за градско развиване “.

" Заводът няма аналог, благодарим на всички за приноса, безусловно започваме работа от другата седмица. Надявам се да намерим партньори в Европа и да разтеглим производството и да понижим влиянието на азиатските производители, съобщи Георги Петков.

" Проекта го реализирахме в последните две години, намерихме хора, които да ни оказват помощ, уповавам се с продукта си да върнем тази услуга ", показа на собствен ред Антон Петров.

По думите на заместник-кмета: На подобни български вложения стопанската система ни ще разчита - след нарушените търговки връзки, доставки заради ковид пандемията. Тази инвестиция е напълно българска с български бизнесмени и български мениджмънт. Много рядко се случва компания от Източна Европа да желае да е водач в най-богатия пазар - Европейския съюз. Хората тук са представители на новата вълна български индустриалци, които трансформираха стопанската система в последните 20 години. По време на пандемията всеки месец откривахме нов цех или инвестиция, което способства Пловдив да стане най-бавноразвиващият се град в страната и изпревари и столицата с доста добавена стойност. С 30 % се усилиха чужденците в Пловдив. Градът се трансформира в едно положително място за живеене, бизнес и кариера ", заключи той.

Според проектите са заводът да създава 250 000 кутии или 800 000 ръкавици на месец. Общият размер на предоставения кредитен запас е 12 014 990 лв., от които 7 088 844 лв. са обезпечени от Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 година “ и включват съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване.

Идеята за построяването на фабрика за нитрилни ръкавици в България с сходни мащаби е да се реализира автономност от доставки на първични материали от Югоизточна Азия, като се разчита на локално произвеждане. Уникалният план има капацитета да трансформира България в желан производител на персонални защитни средства, което ще докара след себе си доста задгранични вложители и ще отвори доста благоприятни условия за бизнес. Пловдивската компания има желанието да задоволява поръчки както на българския пазар, по този начин и на задграничния, като им предлага първокачествен артикул и преференциални и транспарантни условия.

За по-бързото асимилиране на технологиите и пускане на производството ще бъдат привлечени задгранични инженер-химици, които ще обучат фрагментите в България и ще спомагат със стартирането на производството. Предвижда се създаване на лаборатория за научна и развойна активност и индустриални проби. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР