В Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията

...
В Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията
Коментари Харесай

Първа копка на нов път направиха в Пловдив

В Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията на улица " Владая ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Проектът включва повреждане на остарялата паважна и тротоарна настилка, създаване на пътна структура, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания.

Ще се построи водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен тръбопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона.

Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, създаване на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и замяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветяване с замяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби. 

Според кмета на Пловдив Здравко Димитров ремонтът и реконструкцията на ул. " Владая " е значим за тази зона на Пловдив. Димитров изясни, че е имало закъснение на плана, два-три пъти са ходили до София во Министерски съвет, с цел да стане факт.

“Не е елементарно да се работи с хора, на които не им е това целта ", сподели кметът на Пловдив във връзка с правителствата пред тези две години.

Зам.-кметът изясни, че това е първата задгранична инвестиция в Пловдив тази година, която се прави с над 1 млн. лв. държавна дотация. Проектът е част от уговорката към вложителите за възстановяване на бизнес средата в района.

“Надяваме се да имаме доста по-добра зона на този план. Това ще е една от огромните компании в идващите години и ще стане водеща в района ", разясни Стоянов.

Изпълнителят на проекта Бонко Бонев изясни, че улицата ще е дълга 850 метра, ще има две платна по 3.75 м. Всяко. Това ще е нова пътна връзка на бул. “Марица " с ул. “Владая ", с кръгово, велоалея и нови тротоари. Ще бъде сменена цялата подземна инфраструктура и ще има ново осветяване. Ремонтът ще трае 8 месеца и ще завърши до края на годината. Първият участък е от бул. “Марица " до ул. " Владая ".

Кметът на " Северен " също изрече удовлетворение, че ще се ремонтира още една пътна връзка в региона и се надява ремонтът да завърши по-рано.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР