В Плевенско продължават сигналите за поставени взривни устройства в училища,

...
В Плевенско продължават сигналите за поставени взривни устройства в училища,
Коментари Харесай

Само в Ямбол сигналите за бомби в училища са 8

В Плевенско не престават сигналите за сложени взривни устройства в учебни заведения, а Министерство на вътрешните работи ревизира всеки сигнал, заяви БНР.

" Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за сложени взривни устройства в учебни заведения в Плевен. Проверки се правят във всички учебни заведения от екипи на полицията. До момента не е намерено взривно устройство.

Всички сигнали са постъпили посредством имейли. Ръководствата на учебните заведения ще преценят дали да продължат образователните занятия ", заяви Марияна Цветкова, представител на Министерство на вътрешните работи.

Осем учебни заведения в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което образователните занятия са прекъснати  за период от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски чиновници. По информация на шефовете ситуацията на всички места е спокойна.

Сигнал за бомба е подаден и в бургаското учебно заведение „ Александър Георгиев-Коджакафалията “, заяви малко преди 9:00 ч за БНР-Бургас слушател, който отишъл да прибере своето дете оттова.

Всички възпитаници и личния състав на образователното заведение са евакуирани, като са изведени на двора.

След 10:00 часа сигнал за бомба е затворил и ПГЧЕ " Васил Левски " в морския град, оповестиха от полицията 

Според медийни източници, в 21 града са заканите за бомба.

Днес вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че няма съображение за терзание, а службите наблюдават обстановката с отправяните бомбени закани към образователни заведения.

" По време на изборния развой, даже да постъпят сигнали за взривни устройства, няма по какъв начин да бъдат сложени такива, защото защитата ще бъде непрекъсната от събота до цялостното привършване на изборния развой ", подсети той.

Със заповед на служебния министър председател Донев се основава работна група, която за изготви процедурата за реагиране при бомбени закани отправени към сериозната инфраструктура.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР