В Плевенска област две села днес избират кмет на втори

...
В Плевенска област две села днес избират кмет на втори
Коментари Харесай

Днес избират кметове на община Баните и две села |

В Плевенска област две села през днешния ден избират кмет на втори тур. В село Славовица, община Долна Митрополия, на балотажа се състезават Галя Игнатова и Георги Георгиев. В село Стежарово, община Левски, в конкуренцията вземат участие Диан Димитров и Пепа Костова.

След заболяване на един от членовете цялата комисия от първия тур е заменена в село Славовица. Йорданка Илиева, ръководител на ОИК Долна Митрополия, разясни:

„ Взети са всички ограничения, дори имаме замяна на членовете на комисията, тъй като се оказа, че в миналата комисия – която беше на първи тур, имаме болен член, тъй че цялата комисия през днешния ден сменена. Няма изявено предпочитание за гласоподаване от хора под карантина “.

Няма нарушавания и в село Стежерово в деня за размисъл. 

„ На втори тур се явяват Пепа Костова и Диан Димитров. Ще се съблюдават всички противоепидемични ограничения. Няма хора, които са под карантина и да са подали заявление, че желаят да гласоподават “, сподели Надя Георгиева, ръководител на Общинската изборна комисия в Левски, изясни.

В смолянската община Баните също се организира втори тур на частични локални избори за кмет.

При рекордно висока изборна интензивност от над 72% на първия тур в Баните не съумяха да изберат кмет. Днес на балотаж са Павлин Белчев и Ферад Емин.

2600 имащите право на глас 3599 гласоподаватели са дали своя избор на първия тур. Днес по лист те са с един по-малко, сподели Пенчо Токучев от Общинската изборна комисия.

„ В този интервал, има една жена, лека ѝ пръст, която към този момент не е сред живите, по тази причина описът е с един човек по-малко. На този стадий тъжби нямаме. Всичко тече обикновено “, сподели той.

И за днешния балотаж са взети всички противоепидемични ограничения. На секционните изборни комисии, редом с изборните бумаги, още веднъж бяха раздадени материали за стерилизация, заяви БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР