В Плевен за притежание на наркотици в полицейския арест е

...
В Плевен за притежание на наркотици в полицейския арест е
Коментари Харесай

В ареста се озова 29-годишен за притежание на 15 грама марихуана и 110 таблетки екстази

В Плевен за владеене на опиати в полицейския арест е арестуван 29-годишен. На 5 септември към 14 часа в регионалния град на улица „ Българска авиация “ той бил спрян за инспекция от чиновници на Второ районно управление (на МВР). Доброволно е предал кутия от цигари, съдържаща суха зелена тревиста маса, самозалепващ се плик вид " Спейсбек ", съдържащ суха зелена тревиста маса и 21 самозалепващи се полиетиленови плика, съдържащи по една таблетка, розова на цвят. По данни на мъжа веществата са марихуана с общо тегло 8 грама и екстази. При последвала инспекция в дома му, той е предал с протокол за непринудено предаване две полиетиленови топчета с разнообразни размери и два самозалепващи се полиетиленови плика, с размери 12 см Х 14 см, съдържащи таблетки с розов цвят, както и три самозалепващи се полиетиленови плика с размери 8 см Х 5см, съдържащи зелени таблетки.

По негови данни веществата са чай за пушене с тегло към 40 грама, марихуана с тегло към 15 грама и към 110 таблетки екстази. Предстоят физико-химически експертизи на конфискуваните опиати. Полицейските дейности са в границите на профилирана акция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиатите. По случая е формирано бързо произвеждане по чл.354 „ а “, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс и е сезирана Районната прокуратура.

На 4 септември 2023 година в село Глава при инспекция на адрес 36-годишен е предал на полицейските чиновници цигара /свитък/ с дължина 9 см., цигара /свитък/ с дължина 5 см. и плик - " спейсбек " с размери 4 см Х 5 см., съдържащи по негови данни коноп /марихуана/.

Предстоят експертизи на конфискуваното наличие. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за осъществено закононарушение по чл.354 „ а “, ал.5 от Наказателен кодекс. Продължава работата проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Червен бряг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР