В Плевен ще стартира детската футболна инициатива Христо Стоичков: Пътят

...
В Плевен ще стартира детската футболна инициатива Христо Стоичков: Пътят
Коментари Харесай

Детската футболна инициатива „Христо Стоичков: Пътят към звездите“ стартира от Плевен

В Плевен ще започва детската футболна самодейност „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “ на 22 май от 15:00 часа. Събитието, проведено по случай 30-годишнината от спечелването на „ Златната топка “ от легендата Христо Стоичков, ще се организира на площад „ Възраждане “ в центъра на града. Площадът ще се трансформира във футболна сцена, съчетаваща игри, музика и детски усмивки.

Със съдействието на Община Плевен беше изпратена публична покана към всички учебни заведения. Турнирът ще включва деца от първи и втори клас . Отборите ще се състоят от трима полеви играчи без вратар, което ще усили контактите с топката и ще направи играта по-атрактивна.

Президентът на Български футболни шампионати /БФТ/ Димитър Николов разяснява особено пред Искра.бг идното събитие. Той показа, че организацията работи взаимно с Христо Стоичков от доста години и че аматьорският футбол се развива с поддръжката на футболната легенда.

„ Съвместно развиваме аматьорския футбол, с помощта на неговата поддръжка. Утре е детската самодейност по случай 30-годишнината от спечелването на „ Златната топка “ от Христо Стоичков. Това са детски футболни шампионати в редица български градове, които са под патронажа на футболната легенда Стоичков “ , изясни Николов. Той добави, че събитието ще бъде атрактивно :

„ Идеята е децата да имат повече контакт с топката и да има повече атрактивност, с цел да може да ги възпламени във футболната игра. “

Очаква се да бъдат извършени още такива събития в страната, като имаме запитвания от Враца, Троян, Монтана, Ловеч и други градове. Николов също по този начин подчертава върху смисъла на провеждането на този тип шампионат на централните площади в разнообразни градове:

„ Атрактивността на събитието е да се прави на площадите в центъра на градовете, с цел да може да се съберат родители и деца. Имаме предпочитание и огромен интерес това да го разпространява и да го създадем и в други градове от страната, само че чакаме покана от Общините. За да го създадем в другите градове, ни е нужна и поддръжка, с изключение на труда, имаме потребност и от средства. Идеята е да се направи взаимно с общините и те да подкрепят тази самодейност. “

Димитър Николов и инж. Стефан Гочев. Снимка: „ Power to Wind “, „ Power to X “

Организатори на футболното събитието са „ Български футболни шампионати “ взаимно с „ Power to Wind “ и „ Power to X “, които са генерални сътрудници на самодейността. Президентът на БФТ Димитър Николов е провел и работна среща с изпълнителния шеф на фирмите „ Powertox “ и „ Power to Wind “ инж. Стефан Гочев, на която е била разисквана подготовката и реализацията на детските футболни събития.

БФТ имат поддръжката и на „ Зала на славата–Христо Стоичков “, събираща най-ценните титли на футболната легенда, както и на марката H8S, който също способства за реализацията на спортните събития .

Повече информация за събитието и бъдещите шампионати можете да откриете.

Инициативата „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “ ще продължи да радва децата на България и в други градове, очаквайки покана и поддръжка от съответните Общини.

20 000 рози ще украсят кварталите и междублоковите пространства в Община Плевен

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР