В Плевен ще се извършват безплатни прегледи и консултации по

...
В Плевен ще се извършват безплатни прегледи и консултации по
Коментари Харесай

В Плевен утре ще преглеждат и консултират безплатно в университетската клиника по нефрология

В Плевен ще се правят безвъзмездни прегледи и съвещания по нефрология на следващия ден - 14 март, в държавната университетска болница. Това заяви началникът на клиниката по нефрология проф. Васил Тодоров.

Той посочи, че плевенската университетска клиника е една от най-големите в България, с 45-годишна история. В нея са ангажирани 12 лекари, 30 медицински сестри, 13 санитари и седем технолози, оповестява Българска телеграфна агенция.

Отделението по нефрология има 20 кревати, а отделението по диализа - 24 хемодиализни апарата. Според проф. Тодоров диагностиката и лекуването на бъбречните заболявания в Плевен дава отговор на международните стандарти и е с доста високо качество. През предходната година са приети в болница 700 пациенти, а за хемодиализно лекуване - 269, на лекуване с перитонеална диализа са били 10 пациенти. Клиниката в Плевен оказва консултативна помощ на доста лечебни заведения в Северна България, тъй като разполага с нужния кадрови и професионален потенциал, уточни професорът.

По данни от клиниката хората с хронични бъбречни заболявания се усилват с повишение на възрастта и е извънредно значимо ранното разкриване на този тип заболявания. Екипът в Плевен ще приема гратис на следващия ден от 10.00 ч. до 13.00 ч. в отделението на ул. "Георги Кочев " 8. 14 март е Световен ден за профилактика на бъбречните болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР