В Плевен ще бъдат инвестирани 18 милиона лева по оперативна

...
В Плевен ще бъдат инвестирани 18 милиона лева по оперативна
Коментари Харесай

В Плевен купуват 14 нови електробуса

В Плевен ще бъдат вложени 18 милиона лв. по оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 " за закупуване на 14 нови електрически рейсове и създаване на 14 зарядни станции, оповестиха от общината.

С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) с източник превоз от 0,43 на 0,33 тона на година. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за над 95 000 поданици на община Плевен.

Плевен ще има още 50 общински жилища за нуждаещи се

Експлоатацията на новите транспортни средства ще се усъвършенства посредством консолидиране на новопридобитите електрически рейсове към съществуващите интелигентни транспортни системи на всеобщия градски публичен превоз на Плевен.

Срокът за осъществяване на дейностите е 40 месеца. Предвижда се новите електробуси да обслужват линии най-вече в Индустриалната зона, за които няма претенденти при оповестените търгове, както и ще бъдат усъвършенствани връзките сред обособените квартали на града. По този метод ще бъде реализиран напълно екологично чист всеобщ градски публичен превоз с нулеви нездравословни излъчвания.

Предвижда се станции за зареждане на електробусите да бъдат инсталирани в тролейбусно хранилище на ул. "Кичево "-4 и в жк "Дружба ".

Договорът за осъществяване на плана за новия публичен превоз към този момент е подписан с екоминистерството от община Плевен и общинската компания "Тролейбусен превоз ".

Отсичат 10 остарели тополи в центъра на Плевен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР