В Плевен отново има мъжки отбор по волейбол след повече

...
В Плевен отново има мъжки отбор по волейбол след повече
Коментари Харесай

След повече от 40 години: Плевен отново има мъжки отбор по волейбол

В Плевен още веднъж има мъжки тим по волейбол след повече от 40 години спиране и тази събота следва първият му домашен мач. Това заяви на конференция през днешния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен Стефка Великова, ръководител на Управителния съвет на Сдружение " Спортен клуб по волейбол " Олимпиец ".

Плевенчани са изиграли пет мача като посетители през есента и са записали една победа в шампионата на " А " Национална волейболна група за сезон 2022/2023 година

" Изключително съм радостна, че успяхме да осъществяваме нашата фантазия и да създадем мъжки тим по волейбол в Плевен ", разяснява Великова. В момента картотекираните състезатели са 18. Те са студенти, възпитаници и работещи, единствено двама не са от школата на Волейболен клуб ВК Олимпиец.

" Чисто спортно-технически ни е мъчно, тъй като нямаме нужния брой часове подготвителен размер, с цел да се подготвим на равнище ", сподели още Великова. Тренировките на тима са единствено по два пъти седмично в спортната зала на Медицинския университет.

Отборът няма спонсори, състезателите не получават и заплати. " Те са част от тима поради любовта си към волейбола и към клуба ", акцентира Великова.

Тя е оптимист за бъдещето на мъжкия отбор като се надява плевенчани да реализират от ден на ден победи. Според нея е значимо в Плевен да има опция трениращите волейбол деца и младежи да могат онлайн да гледат мачове, което оказва помощ за по-бързото научаване на разпоредбите на играта, а и за привличането на повече подрастващи към този спорт.

" Амбицията ни е да възродим волейбола в Плевен. Смятам, че имаме силите и опцията градът ни да си възвърне остарялата спортна популярност ", безапелационна е Великова.

В момента във ВК Олимпиец упражняват повече от 180 деца и младежи. От три месеца даже са спрени записванията, тъй като няма опция да бъдат обхванати повече трениращи.

Първият домашен мач на мъжкия тим ще е на 28 януари, събота, от 16:00 часа против Троян Волей. Срещата ще се играе в залата по волейбол на състезателен комплекс " Спартак ". Входът ще е свободен.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР