В Плевен хирурзи са отстранили 26-килограмов тумор от корема на

...
В Плевен хирурзи са отстранили 26-килограмов тумор от корема на
Коментари Харесай

Български хирурзи отстраниха гигантски 26-килограмов тумор

В Плевен хирурзи са отстранили 26-килограмов израстък от корема на 57-годишен пациент. Операцията е осъществена в УМБАЛ " Д-р Георги Странски ", оповестиха от лечебното заведение.

Изключително комплицираната интервенция е протекла над пет часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Туморът е притискал огромните кръвоносни съдове в корема, а пациентът е бил със съществено усложнение в дишането и отоци по долните крака. Всички коремни органи са били под диафрагмата в продължение на години.

" Основните съществени недоволства са с отминалост от най-малко две години, само че не се знае тъкмо от какъв брой време туморът е се развивал и е достигнал до тези великански размери ", обясниха от плевенската болница.

До интервенцията се стига след обзор на пациента от доктор Илко Костурков, гастроентеролог в МБАЛ " Иван Рилски " в Горна Оряховица, който го насочва по неотложност в Плевен.

Хирургът доктор Пресолски е коментирал, че в никакъв случай в 40-годишната си процедура не е виждал толкоз огромно образувание.

" След интервенцията, осъществена предходната седмица, пациентът се възвръща добре в отделението по " Колопроктология и гнойно - септична хирургия ", добави Момчил Цветков - представител на болничното заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР