В Пленарна зала отново се подложи на обсъждане Закона за

...
В Пленарна зала отново се подложи на обсъждане Закона за
Коментари Харесай

Ивелин Първанов : Ако кажете, че на границата няма опасност за нашите служители на реда, вие сте лицемери и предатели

В Пленарна зала още веднъж се подложи на разискване Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника, поради наложеното несъгласие от Президента.

Народният представител от “Възраждане”, Ивелин Първанов съобщи от трибуната на Народното събрание, че тезата за остарялото оръжие, което би трябвало да предоставим на Украйна е извънредно несъстоятелна, тъй като на военните паради в България, демонстрираното оръжие, с което разполагаме е даже по-старо - петдесетгодишно, по-стари е от бронетранспортьорите, които се твърди, че са с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи, точно заради тази причина.

“България, даже сега употребява въоръжение, което е на повече от 45 години, такива са ни въоръжените сили и за това носите отговорност всички вие, които управлявахте. Измяната и разоръжаването на Въоръжените сили тежи на вас. Относно гранична полиция, преди една година почина граничен служител на реда, той пазеше границата с живота си. Военнослужещият, който оцеля, оцеля тъй като се прикри зад мотора на джипа, който беше изработен на решето от 15 изстрела с ловно оръжие. Ако кажете, че на границата няма заплаха за нашите чиновници на реда, за нашите бранители на границата, вие сте лицемери и предатели. Това нямаше да се случи, в случай че имаше бронирана машина, зад която да се прикрият нашите военнослужещи. И тази заплаха не е отпаднала, тъй като всеки ден, стотици минават нашите зелени коридори. Измежду машините, с изключение на тези, които вие цитирате, има и БТР - 50, който е верижен. Тази машина, за разлика от другите, може да води десант от 20 индивида, даже при неспокойни води, т.е. Противопожарна и спешна сигурност могат да ги употребяват и при наводняване, и при горски пожари. На последващо място - за вътрешния ред и сигурност дава отговор Министерство на вътрешните работи, само че кой ще отбрани нашите чиновници? Точно бронираната техника е предопределена за такива случаи, като протичащите се безредици във Франция с горящите полицейски коли. Навярно, Министерство на вътрешните работи ще се пази с евроатлантическите полезности.

Относно зоната на неустойчивост - войната била надалеч и на нас нямало да се случи, по тази причина напомням - преди спора в Украйна, породи подобен в Кавказ, който към момента не е завършил. Преди кавказкият спор, имаше спор в Близкия изток - в Сирия който също още не е завършил и като добавка - Газа и Израел, за който вие мълчите. И защото мислите, че е доста надалеч от нас, ще ви напомня Косово, където се опазва вътрешния ред, тъкмо с жандармерийски и полицейски елементи и бронирани машини, докарани от други страни. И най-после, по отношение на Гранична полиция - нашите чиновници са там, бежанците не престават да минават, кой ще носи отговорност за идващия случай, който се случи, тъй като вие сте разпродали и подарили всичко”, съобщи от трибуната на Народното събрание, Ивелин Първанов от “Възраждане”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР