В планините вече започна да вали сняг, а зимните ни

...
В планините вече започна да вали сняг, а зимните ни
Коментари Харесай

Зимните ни курорти усилено се готвят за новия сезон

В планините към този момент стартира да вали сняг, а зимните ни курортите интензивно се готвят за новия ски сезон. Започна и обработката на някои писти. Курортите ни са в очакване на мощен сезон и още повече туристи.

За този сезон в Боровец има две нови машини – последно потомство. Те ще обезпечават по-качествена обработка на пистите. В курорта те се обработват всяка нощ, а пистите за нощно каране - по два пъти в денонощието. За новия сезон има още 14 оръдия за сняг и по този начин стават общо 190, покривайки 2/3 от ски зоната.



Цените на въжен превоз картите

И тази година през целия ски сезон ще има 5% понижение на цената на въжен превоз картата, в случай че се зареди онлайн през уеб страницата на Боровец или през мобилното приложение.

Има 12 типа въжен превоз карти и билети, в това число утринна и следобедна, както и младежка карта до 22 години и карта 65+. Децата до 7-годишна възраст карат гратис. Курортът дава и 20% отстъпка за фамилни въжен превоз карти - за двама възрастни с до 3 деца.

Предлага се сезонна карта за делнични дни на цена 500 лева за възрастни и 300 лева за младежи. Традиционната сезонна карта също резервира цената си - 1000 лева за възрастни и 700 лева за деца и младежи.

Нощното каране е включено и в двата типа сезонни карти.

В дните от 6 до 9 януари и от 20 до 23 януари всички полудневни и еднодневни карти и билети за всички възрастови групи, в това число нощното каране, ще са с 20% понижение. Намалението при зареждане на този тип карти онлайн надлежно става 25%.

Курортът също интензивно приготвя пистите. Пампорово започва ски сезона с нови планове, които да дадат огромно многообразие и избор. Основната цел е да обогатят престоя на всеки екскурзиант освен в ски зоната, само че и отвън нея.

По време на сезона ще има разнообразни спортни, театрални и музикални събития, които да разнообразят културния живот в Пампорово и да придадат добавена стойност към ски почивката.



Цените на въжен превоз картите

Курортът предлага карта 2в1, която дава безкрайно каране по пистите на ски зона Пампорово и ски зона Чепеларе, както и безвъзмезден превоз сред двете ски зони.

Въвежда се и нова сезонна въжен превоз карта единствено за делнични дни на промоционална цена от 700 лева

Семейните пакети с въжен превоз карти дават понижения от 8 до 12% от цената на ски картите. Месец март е разгласен за фамилен месец с 30% отстъпка от цената на въжен превоз картите.

Промоционалният интервал за въжен превоз картите през януари е в дните от 6-и до 10-и и от 13-и до 17-и, а цената е 52 лева за възрастен дневно.

По пистите в Банско към този момент има предостатъчно количество сняг. Във високата част на ски зоната има над 60 см снежна завивка, а оръдията за сняг работят с цялостна мощ. Курортът ще открие сезона на 14 декември, като не се оповестяват повече детайлности.



Цените на въжен превоз картите

Сезонната карта за възрастни е на цена 1500 лева За студенти, възпитаници и пенсионери до 75 година – 1400 лева, а за деца от 7 до 12 година – 1300 лева

На Безбог в Пирин също може да се похвалят със снежна завивка. В края на ноември стартира да вали сняг и постепенно да натрупа. Там обаче не може да се разчита на неестествен сняг и по тази причина феновете на зимните прекарвания разчитат да уцелят интервал, когато изискванията ще са подобаващи за каране.

По-ниските цени на туристическите услуги и на тези в ски зоната са желани от мнозина. Още от предишния месец пуснаха и промоционалните предложения за настаняване в композиция с безвъзмездни въжен превоз карти от януари до края на март.



Зимата пристигна и на Витоша. Снегът към този момент трайно се настани по високите елементи на планините, а на Черни връх през уикенда беше в действителност приказно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР