Суела Брейвърман нарежда преразглеждане на „политическия активизъм“ в полицейската дейност

...
В писмото тя подчертава случаите, в които смята, че общественото
Коментари Харесай

В писмото тя подчертава случаите, в които смята, че общественото доверие е накърнено, включително полицейските критически възгледи по отношение на пола в социалните медии, поведение на политически маршове и служители коляно.

Тя каза пред вестник Daily Telegraph, че е загрижена за това, че полицията „угажда на политически коректни каузи“, казвайки на служителите на вестника да не се обръщат към изнасилвачите с „тя“ или „нея“ или да танцуват с протестиращи.

Обявявайки прегледа в събота, г-жа Брейвърман каза: „Британците очакват полицията им да се съсредоточи върху намаляването на престъпността и защитата на общностите – политическата активност не предпазва хората, не разкрива престъпления или подкрепя жертвите, но може да навреди обществено доверие.

Изображение: Суела Брейвърман е загрижена, че действията на полицаите увреждат общественото доверие

„Прегледът, който възложих, ще проучи дали намесата на полицията в политически спорни въпроси има пагубно въздействие върху полицията. Няма да оставя камък необърнат в осигуряването на полицейски действия в полза на британската общественост.“

Но полицейската федерация, която представлява редовите служители в Англия и Уелс, обвини правителството, че постоянно се променя вратарските греди и каза, че полицията не трябва да се „рита като политическа футболна топка“.

Говорител на лейбъристите каза: „Вместо да излага сериозни и практични политики за справяне с провалите на торите, всичко, което вътрешният министър прави, е поръчва доклади за собствените си политически мании - и докато тя прави това, повече престъпници биват разочаровани и повече жертви са разочаровани." фигура за нейните забележки по въпросите на така наречената „културна война“.

Преди това беше съобщено, че се е намесила по случай, в който петима служители са били изпратени да конфискуват колекция от кръчма, като порицават участващата сила .

Прочетете повече от Sky News:

В писмо до Анди Кук, HM главен инспектор на полицията, тя поиска докладът му да бъде изготвен до края на март.

„Когато офицери приемат или участват в политически или социални кампании, например като коленичат, те рискуват да загубят подкрепата на обществото“, пише тя.

„Това не е полицейска работа със здрав разум и се надявам, че можем да работим заедно, за да попречим на полицията, особено на тези на ръководни позиции, да се ангажират с все повече и повече каузи, свързани с идентичността.“

Тя каза участието в "политически въпроси" може да включва "коментиране и отговаряне на коментари по спорни въпроси и участието на полицията по-общо в въпроси като, но не само, политика за "полова идентичност", критична расова теория или климатичен активизъм."

Заместник-председателят на Полицейската федерация Тифани Линч каза: „Полицейската дейност никога не трябва да бъде поставяна в политически дневен ред и е твърде важна, за да се рита като политическа футболна топка.

„Нашите членове искат отидете там и служете на общностите по най-добрия възможен начин, но се нуждаете от помощ, когато правителството непрекъснато променя гредите.

„В един момент те искат полицейските служители да бъдат по-ангажирани, в следващия искат те да действат като роботи."

Това дойде в края на т. нар. престъпна седмица на правителството на свързани съобщения, включително планове за улесняване и нови правомощия за правене.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР